Mehe madal libiido 29.04.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Kirjutan oma elukaaslase pärast. Oleme olnud koos 7 aastat ja planeerimine last. Muret tekitab aga mehe madal seksisoov. Mees käis ka teie vastuvõtul, aga seoses spermaanalüüsidega. Ka ei kurtnud ta teile madalast libiidost. Kas oleks mõistlik mehele tulla uuesti vastuvõtule (uuringust on möödas aasta) ning lasta teha uued vere-ja hormoonproovid või seoses viljatuseuuringuga tehti talle kõik vastavad uuringud? Sai ka lehe, millel oli spremaanalüüs, kuid ei olnud näiteks testosteroonitaseme kohta midagi. Spermaanalüüsid olid iseenesest korras.
Jään teie vastust ootama!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Arvestades vanust on liibido languse taga tõesti kas madalamapoolne meessuguhormoonide tase või siis psühholoogilised probleemid. Muidugi on küsimus ka selles mida me madalaks liibidoks nimetame. Mõnele võib normiks olla seksuaalelu sagedus kord päevas, teisele kord kuus. Viljatuse probleemiga pöördudes anname vastuse küsimusele millega pöörduti. Testosteroon sai kindlasti ka analüüsitud, kuid selles kontekstis vaatleme seda lisainfona ja isegi kui see on madalnormaalne ja sperma korras, siis eritähelepanu sellele ei pöörata. Ilmselt on kõige targem uuesti vastuvõtule tulla ja oma murekohad terviklikult ära rääkida. Vaatame üle vanad tulemused ja teeme vajadusel mõned lisatestid.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Teatosteroon

Kas madala testosterooni tasemega saab ka eestis TRT ravi? Kui jah siis kelle poole pöörduda?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Seksuaalse vastupidavus on testosterooni tasemega küllalt nõrgalt seotud.
Hormoonasendusravi tasub kasutada siiski ainult sellistel juhtudel, kui testosteroon tõesti madal on ja see madal tase ka ...

Loe edasi

Testosterooni tase

Peale Paroxetine'i kasutamist tekkis libiido langus ja oluline peenise tundlikkuse vähenemine. Nüüdseks on kasutamisest möödas 9 kuud, aga midagi pole taastunud. Sügisel käisin Medita kliinikus alalüüse ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Üksi testosterooni taseme mõõtmine pole informatiivne. 10,9 nmol/l on nö hallis tsoonis ja ainult selle alusel miskit hinnangut anda pole võimalik. Selleks et hinnata, kas antud tase on organismile optimaalne ...

Loe edasi

Testosterooni tase

Tere

Lasin teha vereanalüüsi, kus tulemused olid
Testosteroon 9.9 nmol/l
Suguhormoone siduv globuliin 29 nmol/l
Vaba androgeeni indeks 34.1 %
Kas need väärtused on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Madal testosterooni tase võib olla nii põhjuseks kui ka tagajärjeks.Soodustab depressiooni teket, aga pikaajaline depressioon langetab ka testosterooni taset. Soodustab ülekaalu teket, aga ülekaal on üks ...

Loe edasi

Mehe libiido langus

Tere
Mul on mure seoses mehe libiido langusega. Oleme koos olnud peaaegu 10a, mees on 29a (mina 28) ning mehe seksiisu on viimaste aastate olnud äärmiselt tagasihoidlik - korra kahe nädala jooksul ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tugev mees lahendab oma probleemi, nõrk jääb koju kotile...
Seksuaalset huvi mõjutavaid teguresid on palju. Põhjused on alati olemas. Enamasti ka lahendused. Kui probleem on nii kaugele arenenud, ...

Loe edasi

Testosteroon

Tere!

Olen pikema aja jooksu täheldanud meeleolumuutusi, üleüldisemat kehalist jõuetust ning ka nö kartlikkust või liiatist tagasihoidlikkust. Samuti on kahanenud ka libiido. Habe kasvab, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on süsteemne mure, siis toidulisand palju ei aita. 13.6 pole paha tulemus, kuid antud juhul oleks kindlasti vaja teada ka vaba- või bioaktiivse testosterooni hulka organismis. Selle alusel saab otsustada ...

Loe edasi

madal testosteroon

Tekkisid sümptomid (umbes aasta tagasi), mis tekkitasid kahtlust, et testosterooni tase võiks olla madal. Esimene kord palusin mõõtmised teha perearstil ja teistkordselt juba androloogi juures. Esimene ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eks meestearstegi ole erineva taustaga. Need, kes vastava residetuuri läbinud, peaksid ka seda teemat ikka üsna vabalt valdama. Kõige esmane küsimus on, et kas kaebuste taga ikka on testosterooni defitsiit. ...

Loe edasi

Erektsiooni häired. Madal libiido. Madal testosterooni tase.

Tere. Mure juba tõsine.
Perearsti poole pöördusin esialgu erektsioooni häirega eelmise aasta lõpus... Aga langust hakkasin pool aastat enne seda tundma umbes. Kirjutas Sildenafili-mis aitas.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui on nii pikaajaline probleem, siis ju on ka sellel siis ka põhjus. Tuleks teha veidi laiem hormoonuuringute kompleks ja kindlasti ka testid välistamaks eesnäärmepõletikku. Kui teame põhjust, siis on ...

Loe edasi

Prostatiit või mitte?

Tere! Poolteist aastat tagasi diagnoositi mul mittebakteriaalne prostatiit. Sümptomid olid ilmnenud ca pool aastat varem. Määrati antibiootikumid ning küünlad, kuskil kuu muresid polnud. Kui sümptomid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõige suurema tõenäosusega on tegemist eesnäärme kahjustusega läbipõetud prostatiidist. Kirja alusel kahtlustan, et teil on tegemist ikka päris mitme eri lahendamata probleemiga. Kaalu te ei kirjuta kuid ...

Loe edasi

Valulik munand ja madal libiido

Tere.
Probleemiks kohati valulik parempoolne munand ja madal libiido. Kõik sai alguse umbes kaks aastat tagasi. Kõigepealt sain trauma parempoolsele munandile, käisin sellega EMOs, sealt määras valveuroloog ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline lugu. Ilmselt tegemist kroonilisest põletikust tekkinud eesnäärme kahjustusega. Nõuandeks oleks ikkagi vajalik kõigi analüüside tulemusi teada.
Eesnäärme taastusravis soovitan kasutada ...

Loe edasi

diureetikumid(kohv) ja testosteroonitase; herpes?

Tere.
1) Mis määral alandab testosteroonitaset kohv, olles tugev looduslik diureetikum?
2) Kas letsitiini, sojaletsitiin või ainult sojatooted tõstavad meesorganismi naishormoonide taset (või ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

1) uuringud puuduvad, kuid ilmselt ei mõjuta
2) ei tohiks üldse mõjutada
3) ei usu, et herpes sellist kahjustust tekitaks. Seda enam, et herpese diagnoos pole päris kindel.
4) enamasti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: