Mure beebi saamisega 16.04.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Meil mehega selline mure, et oleme üritanud last saada u 1,9 aastat, kuid siiamaani tulemusteta.. Minule on tehtud analüüsid, mis on korras. Hormoonanalüüsid korras. Tehtud LAP 8 kuud tagasi, kus tehti ühele munasarjale augukesi juurde- polütsüstiline, samas teine korras ja muid probleeme ei esinenud. Mehel oli 3 a tagasi kubemesong, mis opereeriti edukalt. Mees on sportlik, loobus suitsetamisest ja alkoholi tarvitab väga harva. Mees käis Nova Vitas spermogrammi tegemas. Saadan ka tulemused.
Abstinents 3päeva
Seemnevedeliku ruumala 6,5 ml
Seemnerakkude kontsentratsioon 40 milj/ml
Seemnerakkude üldhulk ejakulaadi kohta 260milj
Seemnerakkude liikuvus A 9%, B 40%, C11%
Seemnerakkude morfoloogia ideaalse väliskujuga rakkude % 3 ; TZI 1,41
Seemnevedeliku pH 8
Ümarrakkude kontsentratsioon 3,2 milj/ml
Reaktiivsete hapnikuosakeste (RHO) produktsioon 1151mV
Ja kommentaar oli selline, et spermogrammi tulemused viitavad seemnerakkude morfoloogia probleemile, mis võib olla Teie lastetuse põhjuseks.

Kas sellise tulemusega on võimalik üldse loomulikul teel rasestuda?
Kas sperma morfoloogiat on võimalik parandada?
Samas mõistan, et mehele oleks vaja lisaks sperma analüüsile teha ka läbivaatus ja uuringud, kuid kahjuks Pärnus selline võimalus puudub ja hetkel pole ka võimalik Tartusse või Tallinnasse sõita.

Ette tänades!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Igasuguse sperma analüüsiga on võimalik rasestuda. Küsimus vaid tõenäosuses. Meeste viljatuse puhul ei ravita mitte liikuvust või morfoloogiat vaid ikka nende häirumise põhjuseid. Seega hakkab kõik siiski mehe korralikust uuringust. Vaadates teie kirjeldatul pea 2-aastast lugu on selge, miski komponent on uurimata või mitte täielikult arvesse võetud. Üks sperma analüüs kahjuks enamat tarka öelda ei võimalda.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kõhuõõne laparoskoopiline läbivaatus?

Tere. Nimelt mure puuduvas vasakus munandis, teie vastuvõtul olen käinud, seoses viljatusega 1,5a tagasi. Kuna analüüsid olid korras, tegelesime lapse saamisega ja tänaseks on mul pooleaastane terve poeg. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suurepärane, et põhiküsimus lahendatud!
Ilmselt oleks esmalt vaja teha magnet- resonants uuring vaagnast ja siis vajadusel laporoskoopia.
Kui Tallinnas soovite teha, siis võtke ühendust otse ...

Loe edasi

Väiksed munandid?

Probleem on nimelt selline ,et munandid on väiksed võrreldes teiste omaealistega ja noorematega. Munandid ja munandikotid ei ole nagu murdeaga üldse kasvanud. Eriti väikseks tõmbavad kotid tuulise ja külma ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik need hinnangud on väga subkjektiivsed. Kui on mure, siis tulge vastuvõtule. Peale läbivaatust on selge, kas probleem on olemas või ei ole.
Külmaga peabki peenise ja munandikoti suurus vähenema/kokku ...

Loe edasi

eesnääre

Olen 65 a mees. PSA näit 6,61 vaba PSA 0,629 vaba % 9,5.
Rektaalse uuringu käigus täna selgus, et eesnääre kõva või tihke. Arst ütles, et pahaloomuline kasvaja. Koeproovi võtmine määrati alles ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Saate alati pöörduda suuremate keskuste uroloogide poole. Meestekliinikus saab teid kiiremini aidata dr. Kristo Ausmees, kes tegeleb ka eesnäärme biopsia võtmisega. Samas eesnäärmevähk on aeglaselt kulgev ...

Loe edasi

Murelik ema.

Tere!Mul selline mure,poeg kohe saab viie aastaseks,lastekirurg otsustas teha opp,sest munad poisil väga liiguvad,kevadel käisime opil ära,tehti korda ühelt poolt muna,sügisel peame minema teisele oppile,küsimus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Osa meeste viljatuse põhjuseid on tõesti päritavad. Liikuvad munandid on munandite laskumishäire leebeimaks variandiks ja enamsti operatiivset ravi ei vaja. Konkreetse opi näidustuse ja võimalike probleemide ...

Loe edasi

SUUR MURE

Mul on üks suur mure, kui olen naisega voodis siis pole probleemi peenise kõvaks saamisega aga kui astun vahekorda siis peenis lõdveneb ja vahekord muutub ebamugavaks.Kui saate siis aidake, kui ei saa, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti saab teid aidata. Soovitan vastuvõtule tulla.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: