Tagumik sügeleb 14.02.12 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tervist! Probleem järgmine, et viimased kaks kuud on hakanud tagumik sügelema. Pesemas käin korralikult! Vahel on peale vetsus käimist ka üksikud väikesed verelaigud paberil näha. Sügelus käib hooti, nimelt vahel paar päeva üldse ei sügele ja siis mõni päev ainult vahel. Tunda on käega, et nagu oleks mingid väikesed kuhukesed naha all. Sügelus on kõige hullem kannikate vahel, kuid vahel sügeleb ka päraku ümbrus! Usse pole näinud väljaheites. Küsimus nimelt see, et millega võib olla tegu ja kui kiirelt vaja arsti poole pöörduda oleks vaja. Nimelt olen välismaal ja Eestisse alles mitme kuu pärast. Seega oleks huvitatud ka, kas on mingit rohtu apteegist, millega saaks leevendada sügelust või siis lausa ravida? Ise ei usu, et ussid, sest pole midagi sellist söönud ja hügieen korralik pidevalt.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Pole küll selle ala spets, aga minu kogemuse alusel on selliste murede põhjuseks enamasti kas pärasoole veenilaiend või sooletrakti mikrofloora tasakaalunihe. Esimese haiguse suhtes on enamuses apteekides ,ka välismaal, vabamüügis sptes küünlad, teise vastu võib aidata samuti apteegist saadav klotrimazool kreem.
Kui tagasi oleta, siis külastage oma perearsti.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tagumik valutab

Tere, probleem selline, tagumik valutab, olen käinud kirurgi juures ja ta määras retroskoopia, vastuseks oli, et midagi hullu ei ole, väike ärritus ja kirurg ütles, et võimalik haavand on, määras mulle ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin pole muud teha, kui uuesti arsti külastada. Arutage situsatsiooni esmalt oma perearstiga! Igaks juhuks tasub mõelda ka piirkonda varustavate närvijuurte ärrituse võimalusele.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: