Päraku ja kusiti probleem 13.12.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Teema selline. Kõht oli pidevalt kinni ja pärakus valutas. Käisin uroloogi juures kontrollis ja arst ütles, et hemorroidid ning kirjutas salvi. Nüüd on hemorroidid nagu taandunud, aga valu või pakitsus ikka pärakus alles. Oleks nagu häda aga midagi ei tule, isegi siis kui kõht on korras. Nüüd kandub juba kerge kipitus kusitise ja kohati on tihkem urineerimas käimine. Kusitiava on kergelt roosakas. Urineerides valus ei ole ja eritist kah mitte. Vaevused on just siis, kui istun või olen pikali, eriti öösel. Püsti olles nagu kaovad vaevused. Kas on tegu mingi suguhaigusega või põletikuga? Juhuslik vahekord on olnud kuskil 8.aastat tagasi, muidu kindel partner. Milles võib asi olla?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tegelege põhiprobleemi lahendamisega ja ärge leiutage miskeid imepõhjuseid. Soole- ja sugutrakt paiknevad kõrvuti ja ühe haigus võib mõjutada ka teist süsteemi. Pärasoole teemaga tegeleb perearst. Kui vaja suunatakse teid edasi kirurgi vastuvõtule. Usun, et kui pärasoole probleemid (põletik?) lahendada, taanduvad ka muud nähud. Kui ei, siis tuleb eraldi uuringud ka ses osas teha - sperma anlüüs ja/või eesnäärme sekreedi uuringud. (Kui olete homoseksuaalne mees, siis tasuks kohe alustada suguhaiguste uuringutest põhikoldest!)

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kusiti ava punetab.

Tere!
5 päeva tagasi hakkasin tundma kipitust suguti otsas. Täna uurisin kusiti ava ja märkasin punetust seal.
Urineerimisel valu pole. Mingit eritist ka ei tule.
Kipitus hakkab pihta ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti on selluste kaebuste puhul tegu kergemat sorti põletikuga. Kuna on püsinud mitu päeva, siis soovitan meestekliinikusse uuringutele tulla. Kaasa hommikune esnasjoa uriin!

Loe edasi

Veritsemine

Tere. Seksuaal vahekorra ajal hakkas kuseavast veritsema. On mõned korrad ka varem juhtunud. Mis võib olla probleem?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Siin on palju võimalikke põhjuseid: kusiti ahenemine, -põletik, kondüloomid, eesnäärmehaigused, seemnepõiekese haigused jne. Kui on selline mure, soovitan kindlasti pöörduda kas uroloogi või meestearsti ...

Loe edasi

Eritus

Nii kui kōvaks hakkab minema hakkab erituma valget lōhnatut voolist?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega loomulik protsess. Erutuse momendil tekib ka kusiti lisanäärmete erutus, ja see vedelik valmistab kusiti seemnepurskeks ette.
Miks see voolus aga suurenema on hakanud, on omaette ...

Loe edasi

Turse munandite ja päraku vahel, valu kõvaks minnes

Tere!
Avastasin hiljuti, et ala munandite ja päraku vahel on kergelt tursunud ning peale surudes valulik. Nüüd on hakanud peenis kõvaks minemisel ka valu tegema. Milles võib probleem olla?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma läbivaatuseta ja piisava lisainformatsioonita ei oska aidata.
Kui on probleem, siis tasuks sellega meestearsti vastuvõtule pöörduda!

Loe edasi

Mehe suguelund

Lisasin pildi teile et nagu näete on mul kusejuhast mingi asi välja pressinud.. ei oska öelda mis see on ja täna tuli ka mingi must asi sinna kõrvale..

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Otsene vastus küsimusel- see probleem ei ole eluohtlik.
Pilt pole küll väga hea, kuid esmaselt kahtlustan, et tegu on kusiti sisese kondüloomiga - HPV viirust tingitud spetsiifiline nahavohand. See ...

Loe edasi

"punn" päraku juures

Probleem on siis järgmine: Paari päeva eest kasvas päraku äärte punn(valuline)
Varem on ka selline probleem olnud , kuid siis punn ise kadus paari nädala möödudes.
Oskate öelda milles võib ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on tegemist päraku veenilaiendiga, mis kaob enamasti tõesti paari nädala jooksul. Kui haigus kipub tihedasti korduma, siis soovitan konsulteerida kirurgiga.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: