Pärakust tuleb verd kakamise ajal 23.11.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.

Mul selline suur mure, et umbes augusti algusest kuni tänaseni on vahel kakamise ajal natuke verd tulnud pärakust. Täpsemalt siis 4-5 korral, üks kord kestab umbes 1-2 päeva. Verd tuleb ainult kakamise ajal ja seda mitte palju, aga natuke ikka tuleb. Peale paari päeva veritsemist probleem kaob kui tina tuhka. Viimasest vahejuhtumist on möödas natuke üle kuu ja eile hakkas jälle kakamise ajal verd tulema. Kakamise ajal on tunda ka õrna valu. Mingeid traumasid ega vigastusi pole antud piirkonnas olnud. Millest selline asi võib tulla? Millega võib tegu olla? Mis arsti juurde tuleks pöörduda? Mure ja hirm on suur : (.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Arvestades vanust on kõige tõenäolisem põhjus pärasoole sisemised veenialiendid või pärakulõhe. Soovitan pöörduda oma perearsti poole, kes saab situatsiooni üle vaadata ja esmase ravi kirjutada. Vajadusel võidakse teid täiendavateks uuringuteks suunata ka kirurgi vastuvõtule.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Veri pärakust

Tere!
Kirjutan kuna paar päeva tagasi peale nr2 häda märkasin vetsupotis heledat verd. Paberiga pühkides oli seda ka paberil, peale seda pole rohkem verd märganud. Mis võiks olla põhjuseks ja kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pärasoole probleemid ei kuulu meestearsti kompetentsi. Tüüpiliseks põhjuseks on pärasoole veenilaiend. Kui kordub, soovitan pöörduda oma perearsti vastuvõtule.

Loe edasi

Veritsemine pärakus

Tere !

Olen 29 s. mees. Kui kõht kinni on ja peab punnitama tuleb pärakust verd koos väljaheitega ja protseduur on valulik, aga seda ei ole koguag ,vaid mingi 4- 5 korda kuus! Milles võib ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on teie probleemiks päraku veenilaiendid. Soovitaksin pöörduda kirurgi vastuvõtule. Esmase ravi võin määrata ka mina, samuti saab sellega hakkama asjalik perearst.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: