Antibiootikumid ja sperma 16.08.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Diagnoositi kopsuklamüüdia, ravina võtan hetkel Fromilid 500mg (Clarithromycinum) antibiootikumi. 7 päeva, 2x päevas. Kas see antibiootikum võib kuidagi mõjuda halvasti seemnevedelikule või loote arengule (infolehes oli vaid kirjas, et raseduse ajal ei soovitata, kuna puuduvad piisavad andmed), soovime partneriga last. Olime ka ovulatsiooni ajal vahekorras, kui olin antibiootikume võtnud 2-4 päeva. Kas on põhjust muretsemiseks? Kui seekord rasestumist ei toimu, kas peaks peale kuuri lõppemist pidama pikemat pausi? Kui jah, siis kui kaua? (Kui aga toimub, kas siis oleksid vajalikud mingid lisauuringud?) Ette tänades!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Usun, et mingeid probleeme mehe sedalaadi ravimite tarvitamine tulevasele lapsele tekitada ei saa. Ärge muretsege!

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

B-grupi streptokok?

Tere

Olen elukaaslasega olnud koos ca 7 kuud. Peale esimesi vahekordi ilma kondoomita tekkisid elukaaslasel põiepõletikusarnased süptomid põie piirkonnas (valud). Algul pidasime seda "mesinädalate ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Keeruline teema. Enam kui pooltel juhtudel võib sedalaadi probleemide taga olla tõesti mehel ilma nähtudeta kulgev sugutrakti põletik, tüüpilisemana prostatiit. See haigus vajab enamasti pikemajalist kompleksset ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja sperma

Tere
Mu elukaaslane võtab akne ravi tõttu tetracyclin 250mg antibiootikume.
30 päeva, 4x päevas. Kas see antibiootikum võib kuidagi mõjuda halvasti seemnevedelikule või loote arengule? Soovime ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Käsiraamatud ütlevad, et ei tohiks olla muret. Ravim on seotud hammaste arenguhäiretega ja kuna nende areng on hilisem siis peetakse seda ohutuks ka esimestel rasedusnädalatel. Kui rasestuste, siis hiljem ...

Loe edasi

antibiootikumid/rasestumine

Tere,
Võtsin augusti keskel kaks päeva antibiootikumi Bactiflox, toimeaine on ciprofloxatsiin. Kuidas see mõjutab sperma kvaliteeti, kui meil on naisega plaanis rasestuda? Kas on mõistlik oodata ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pole põhjust muretseda - ravimil negatiivset toimet olla ei tohiks.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

tere

Vaevab selline probleem ;( Nimelt olen bi-sexuaalne ja suvel oli suguühe meesterahvaga.Mõneajapärast ilmnes mul impotentsus ja siis alakõhus valulikus.Käisin Teie kliinikus ja tegin testid...selgus,et ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaevalt, et põhjuseks just HIV on, aga test tuleks kindlasti ära teha. Suurema tõenäosusega saite sealt ikkagi mingi eri mikroobi, mis põhjustas eesnäärme põletikku. Ureplasma impotentsust ei tekita, küll ...

Loe edasi

sperma

..mul on kollane sperma,mis teha???:S

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti külastada...
Kollane sperma viitab tugevale eesnäärkme/sugutarkti põletikule.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

tsüst või vesikott

tere, küsimus on munandimanuse põletiku kohta. 3 päeva tagasi hakkas vasaku munandi peal valu ja katsudes oli tunda, et kõik päris korras ei ole, et midagi on seal veel peale munandi. Käisin siis kohe ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munadimanuse põletik on alati seotud eesnäärme põletikuga. Seega soovitaksin esimese ravikuuri lõpus teha sperma analüüsi põletiku suhtes. Sellele järgneval konsultatsioonil saab otsustada ravikuuri pikendamise ...

Loe edasi

Antibiootikumid ja sperma kvaliteet 2

Tere!
Täpsustan oma küsimust ( Teema: Antibiootikumid ja sperma kvaliteet). AB olid Klaritromütsiin (500 mg x1) ja Amoksitsilliin (1000 mg x2) ning kuur kestis 7 päeva!( H. pylori ravi )
Tänan ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kasutatud ravimid on suhteliselt süütud. Probleeme ei tohiks olla.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

Antibiootikumid ja sperma kvaliteet!

Tere!
On selline küsimus, kui mees teeb ära antibiootikumi ravikuuri, siis kas see mõjutab kuidagi sperma kvaliteeti rasestumise suhtes ja kas see võib mõjutada kuidagi kahjulikult loote arengut? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Palun täpsustage millise antibiootikumiga ja kui pika kuuriga tegemist oli.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

kas põletik?

Mure on selline, et peale vahekorda läks mehe eesnahk paiste ja üleni punaseks. Ja kergelt nagu vesiville oleks täis olnud. Talle tegi see ka valu. Kui ma end pesin, siis nägin, et sperma oli ka verine. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antibiootikumid muudavad tõesti tupe keskkonda ja see võib omakorda põhjustada mehele eesnaha põletikku. Kui mehe probleem ei ole taandunud, siis saatke ta kindlasti meestearsti vastuvõtule. Eesnaha põletiku ...

Loe edasi

sperma kvaliteet

milliste protsetuuridega ja proovidega tehakse kindlaks sperma kvaliteet?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sperma analüüsiga (vt. kaks küsimust tagasi). Hindame sperma mahtu, spermatosoidide arvu, nende liikumist, ja väliskuju. Samuti testime tavaliselt ka põletikureaktsiooni suhtes spermas.
Edu, Margus ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: