Probleemid põiega 15.06.11 / Meestearst

Külastaja küsib:

Muret teeb peale kusemise lõpetamist jääv tunne, et põis ei tühjenenud täielikult. Eriti annab see tunda enne magama minekut, vaja käia tualetis niristamas 2...3 korda ja kui kergelt külmetunud, siis see tunne jääbki vaevama.
Kusejuga on nõrk ning lõpetamisel katkendlik. Pakiline vajadus urineerida on harv, kuid kui põis täis, siis tühjenemine on aeganõudev, eriti võrreldes teistega. Kusemise alustamine suurt pingutust ei nõua (v.a . juhtudel kui keegi kõrval pissuaari kasutab) ning ei ole kunagi olnud valulik. Suguelu normaalne, välistaks ka suguhaigused (elukaaslasele on tehtud põhjalik tervisekontroll).
Kas oskate selle kirja põhjal mulle nõu anda millega end ravida või saate määrata milliseid analüüse peaks tegema?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kirjeldate tüüpilist eesnäärme põletiku/kahjustuse kaebuste kompleksi. Soovitan ikka uuringud korrektselt ära teha. Kindlasti peaks esmalt tegema eesnäärme sekreedi uuringu. Ultraheli kahjuks eesnäärme haiguste kohta palju infot ei anna. Kui ei taha mitu korda sõita on meil Tartus olemas ka (tasuline) sama päeva teenus, kus hommikul on testid ja pealelõunal vastuvõtt. Täpsem info meili teel meestekliinik@kliinikum.ee

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Põie probleem.

Tere.
Põis ei tühjene korralikult ja survet ka pole. Pole täheldatud eesnäärme suurenemist ega põletikku. muidu on tervis korras ja teen regulaarselt sporti. Öösiti ka eriti vetsus ei käi. Kas probleemile ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Madala kusesurve ja raskendatud põietühjenemise põhjused jagunevad laias laastus kolmeks: 1. Probleemid kusitis; 2. Probleemid eesnäärme tasandil; 3. Probleemid põie tasandil.
Selleks, et pakkuda ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: