Valge krobeline katt varjatud eesnahal jms 02.02.09 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Peaks vist selle teema panema nahaahaiguste osakonda aga sealne tädi tundub mitte kodus olema, seega... ;)

Olen kolmekümnendates. Umbes kuus kuud tagasi hakkasin täheldama, et eesnaha alla peenisepea poolsesse otsa ja eesnahaväädi ümber hakkavad tekkima valged krobelised soolatüüka moodi moodustised. Eesnahk muutus sealt krobeliseks ja väädile on nüüdseks tekkinud üsna paks armkude, mille tõttu on see ka lühemaks jäänud (ei veni enam). Valu ega sügelust ei kaasne, küll aga on eesnahk kokku tõmmanud (ka veidi nagu armistunud sõõr) ja jäiga peenise puhul ei sa enam eesnahka üle pea tõmmata (väät on pingul ja ei lase eesnahka edasi ja eesnahk ka vähem veniv). Urineerimisava kõrvale peaotsa on ka valged laigud tekkinud, kuigi mitte sarnane krobeline.

Kuna foto on sõnadest kõnekam, siis on asi fotode kujul näha siin:
http://tinyalbum.com/a/3774 (parool: disease)

Suuremaid pilte näeb kui võtta pildi alt "original" link. Noksipea tavaliselt ei ole nii kuiv kui pildilt näha, see kuivas pildistamise käigus. Valge "katt" on nagu kare mitte tundlik surnud kude. Kare ring on ka ümber eesnaha. Asi eritab ka teistmoodi lõhna, mida ei oska kirjeldada, kuigi lõhn väga vänge pole.

Hügieenist pean lugu, olen alati noksi hoolikalt pesnud, kaasa arvatud eesnahaväädi ümbrus (kuna seal on lühikese väädi tõttu palju väikesi urkaid). Ennem pesin dushigeeliga, kuigi umbes aasta tagasi hakkasin pesemiseks vähem seepi/geeli kasutama ja eesnaha alt olen ainult palja veega pesnud.

Olen viimastel päevadel üritanud asja veidi omal käel uurida ja sümptomid nagu vastaksid sellisele asjale nagu Balanitis Xerotica Obliterans (BXO) / Lichen Sclerosus et Atrophicus. Lisaks veel liiga lühike eesnahaväät (frenulum breve) kuid see on vist eraldi teema.

Mida arvata? Kahjuks ei usalda paljusid arste ja seepärast ei ole tahtnud suvaliste juurde ka minna. Kuid midagi tuleb nüüd siiski ette võtta.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Tundub, et teie pandud BXO diagnoos on tõene. Tegemist on üsna keerulise haigusega, kuid arvestades teie vanust võiks siin siiski veel ka konservatiivse raviga edu saavutada. Halb lõhn ja katt kipuvad viitama siiani käigusolevale mikroobsele põletikuprotsessile. Seega peaks alustama eesnaha aluse sekreedi külvist. Visiidieelsed soovitused leiate portaali sektsioonist Tasub teada - Uuringud meestele.
Lahenduse otsimist pikemalt edasi lükates võib ainsaks lahendusteeks saada eesnaha täielik eemaldamine.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valge laik v arm eesnahal.

Millega võiks olla tegu? Ei häiri ega sügele.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle pildi alusel midagi kindlat kahjuks pakkuda ei oska. Võimalusi on mitmeid. Kui püsib stabiilne ja ei häiri, siis vast hullu pole. Kui aga muutub ajas, tasuks kindlasti meestearsti külastada.

Loe edasi

Candidoos

Tere.kahtlustan et mul on candidoos suus ja ninas .tegelesime naisega oraal seksiga enne tema haigust enam ei ole tegelenud .sümptomid on keelel, on valge katt ,keel ja kurk kipitavad,nina karbikud on ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei ole kurguhaiguste teema minu valdkonnas.
Usaldage oma perearsti ja kui tema hakkama ei saa, siis vajadusel suunab ta teid õige spetsilisti juurde..

Loe edasi

Valged täpid eesnaha siseküljel

Tere!
Eesnaha sisemisel küljel on tekkinud valgete täppidega piirkond. Samas piirkonnas on hoiab eesnahk nüüd ka tihedamalt vastu peenist. Mida peaks tegema?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

See valge muutus eesnahal on ühe kehva kroonilise haiguse (internetist leiate nime alla balanitis xerotica obliterans) põhjustatud. Suure tõenäosusega on see protsess kestnud juba mitu kuud. Ravita see ...

Loe edasi

Valge laik peenisel

Tere

Peenise pea peale on tekkinud valge kergelt krobeline laik ning paari mügarikku on näpuga katsudes tunda ka eesnaha kidal. Ei mäleta, et need varem seal oleks olnud. Täpselt ei oska öelda, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on ilmselt kroonilise skleroseeruva eesnahapõletikuga. Internetist leiate lühendiga BXO.
Krooniline haigus, mille ravi on pikaajaline ja ka küllalt keeruline. Tekkekoht üsna tüüpiline. ...

Loe edasi

Sügelus peenise eesnaha all

Eesnaha alt sügeleb vahepeal! Mõnikord päevas annab tunda rohkem teinekord vähem!eesnaha alla tekib pidevalt valge katt kuigi pesen seda regulaarselt ,vahel ajab peenise pea ka nahka!
Milles võib ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tüüpiline eesnahapõletiku kaebus. Tulge vastuvõtule. Soovitavalt enne visiiti 24 tundi eesnahaalust mitte pesta - siis näeb reaalset pilti ja saab vajadusel ka kohe külvi mikroobide suhtes teha.

Loe edasi

Ilmselt pärmiseen, aga ...

Tere Dr. Punab,
Probleem järgmine. Nimelt aasta alguses (jaanuar-veebruar) käisin meestearsti juures probleemiga valge katt ja katkised kohad peenisel. Arst tuvastas pärmiseene ja määras raviks kreemi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Teooria ei vasta alati praktikale...
Kõige reaalsem põhjus on ikkagi partnerilt saadav nakkus. Ehk tasuks mõlemale teha üheaegne tablettravi.
Teine võimalus on, et vaatamata ravile on seen ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: