Sooviks teie abi 04.08.08 / Meestearst

Külastaja küsib:

Nonii, vastastie mulle mõni nädal tagasi, seoses eesnäärme järelraviga. Antibiootikumid reflex (kirjutati vist nii) on võetud ning hetkel söön rutiin c kvertsetiiniga ning prostamins tablette. Vahepeal on nagu siiski tunda siukest õrna ebamugavus tunnet alakõhus, konkreetset valu enam pole nagu oli ennem (enterokokk bakter sai välja ravitud süstidega). Samas dr Ausmees ütles viimasel visiidil, et need õrna valu põhjutajad pidid olema kahjustunud koed vms, et need pidid iseseisvalt kaduma vms? Peaksin ma peale tablettide võtmist veel korra proove andma minema? Viimane kord ei leitud spermast midagi, kuid öeldi et kerge kroonilise põletiku foon vms on.

Teine küsimus oleks veel, kuid see pole seotud teie erialaga aga ehk oskate aidata. Nimelt on probleemiks higistamine. Ma higistan tohutult, otsaesine läheb poes olles, sünnipäeva lauas istudes jms märjaks. Tekib nö kerge äravuse moment nagu, kuigi seda ei tohiks üldse ollagi. Olen kergelt ülekaaluline. Kõik algas sellest, 2 aastat tagasi oli kas mumps või süljenäärmete põletik, peale sedaläks vererõhk kõrgeks (öeldi et kõrgvererõhu tõbi) ning tekkis higistamise probleem. Ja sellest ajast alates higistan kohutavalt. Hetkel söön ka betaoc zok 50mg tablette, sõin ka fluanxol tablette (ärevuse häireks vms), kuid kuna tulemust mina nendel ei näinud 8 kuu võtmise järel loobusin neist, samuti tõstsid need kohutavalt keha kaalu. Hiljuti tehtud kilpnäärme analüüsid on korras. Mis moodi ma saaks normaalse inimesena jälle ringi käia, ilma pidevalt higistamata? Kuhu peaks suunduma vms?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Eesnäärmepõletiku kaebused kipuvad tõesti püsima veel jupp aega peale põletiku ja mikroobi väljaravimist. Oluline on võrrelda muutust ajas ja soovitavalt nädalat nädalaga, sest kiiremaid muutuseid tavaliselt loota ei saa.

Probleeme palju ja ega neid ikka kaugjuhtimise teel ei lahenda. Võimalusi samuti mitmeid - kui mumpsist oli haaratud ka munand(id), siis võib kindlasti karta meessuguhormoonide taseme langust, mis soodustab nii ülemäärast higistamist, kui ka kaaalu tõusu. Samas võib ülekaal põhjustada nii higistamist kui ka hormoonide tasakaalu nihet. Ülekaal soodustab vererõhu tõusu. Ärevushäire kõigele lisaks.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

haavandid peenise eesnaha otsas

Tere, Sooviks abi saada küsimusega, et peenise eesnaha otsa on tekkinud erinevad pisikesed haavandid taaskord ja probleem ei kao ära isegi, kui ära paraneb läheb uuesti katki. See teeb aga vahekorra ja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kroonilised eesnaha põletikud võivad olla üsna keerulised ravida. Teiseks variandiks on see, et teil saab küll ravitud, aga partner pole oma tupe keskkonda ravinud ja saate kogu aeg uue nakkuse. Eesnahapõletikud ...

Loe edasi

Uriinipidamatus

Mul tekkisid probleemid kuu tagasi.
Ei jõua oma pissi kinni hoida, tunne et tuleb ja juba tilk püksis.
Olen ka suhkruhaige, aga praegu võtan tablette Driptane 5mg.
Sooviks teada, kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Uriini analüüs üksi teie vanuses põletiku kohta palju ei ütle. Kindlasti tuleks lisaks teha eesnäärme sekreedi uuringud, sest just eesnäärme roll on reguleerida kusemise protsessi.
Diabeet võib ...

Loe edasi

Sooviks tulla vastuvõtule

Tere!
Sooviks tulle teie vastuvõtule. Kuid olen proovinud helistada numbril, mis teie kirjelduses kirjas on, kuid keegi vastu ei võta. Mis aegadel ennast registreerida saab?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Probleeme võis olla vaid Tallinnas. Praeguseks on ka seal personal kahekordistunud ja probleemid lahendunud. Siiski soovitan helistada kella 11-13 ja 14-17 vahel.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Aeg

tere,
Sooviks teie juurde aega kinni panna Tallinnas.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vaadake arsti tutvustust.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: