Circumcisio 03.04.07 / Meestearst

Külastaja küsib:

Kui palju maksab ümberlõikamise protseduur teie kliinikus? Kas seda tehakse Tallinnas või Tartus? Kas protseduur tehakse kohaliku tuimestusega või narkoosiga? Kui pikk on taastumisperiood? Mida protseduurile registreerimiseks teha?
Meditsiinilisi näidustusi mul ei ole. Eesnahk on pool aega maas, pool aega osaliselt sugutiluki peal. Sõltub sellest, mis asendis peenis parajasti püksis on. See on muutunud häirivaks. Pidevalt sugutipea taga ka ei seisa, mis aga oleks mu isiklik eelistus. Olen 10 aastat asja peale mõelnud ja otsus op teha kindel.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mina arstina selle seletuse alusel opereerida ei soovitaks. Eesnahal on oma oluline roll mehe organismis ja ka seksuaalelus. Kardan, et kui praegune seisund teile lihtsalt ei meeldi, siis ei pruugi teile ümberlõigatud seisund samuti meeldida. Soovitan külastada kogenud meestearsti ja silmast silma mõtteid vahetada. Kui teie argumentatsioon ületab arsti (vastu)väited, siis võib opile aja panna.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Fimoos

1) Olete väljendanud, et enamusel juhtudel on fimoosi raviks olemas ka mittekirurgiline võimalus (kreemid, rõngad, harjutused, jne?).
Minu seis on järgmine: nahka tahapoole tõmmates on sugutipea ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui muutus on tekkinud aasta jooksul, siis on küllalt suur lootus seda konservatiivse raviga jälle tagasi paremasse seisu saada. Ilma patsienti ja tema probleemi allikat otse nägemata pole võimalik mingeid ...

Loe edasi

ümberlõikamine

Tere. Olen kuulnud, et ümberlõikamine on mehe suguelundile hügieeni mõttes hea. Millised on ümberlõikamise head küljed? Ning millised on selle toimingu tegemise võimalused Eestis?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mina isiklikult ümberlõikamise pooldajate hulka ei kuulu. Operatsiooni soovitan teostada vaid meditsiinilistel näidustustel.

Kui soovite infot ümberlõikamise võimalike heade külgede kohta soovitan ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: