ureaplasma mulyticum 17.09.06 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Mul on selline mure, et naine on 11 nädalat rase ja tal avastati ureaplasma mulyticum bakter. Arst soovitas ravi alguses ainult naisele, kuid hiljem mõtles ümber ning soovitas ravi mõlemale. Küsimus selline, et kui see bakter pole sugulisel teel leviv, siis miks peab ka mees ennast ravima ning ka arst tundus olevat mitte nii kindel. Naine lõpetas ravi erytromyciniga nädal tagasi. Siiani oleme seksinud kondoomiga.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ureaplasma mikrooobide puhul puudub arstkonnas ühine arusaam mikroobi ohtlikuse ja ravi vajaduse kohta. Mina kuulun vähemalt tänase seisuga nende arstide hulka, kes peavad kõiki ureplasma mikroobe potentsiaalselt ohtlikeks ja alati ka ravi vajavaks haiguseks. Ravi peaks alati toimuma üheaegselt mõlemal partneril. Soovitan ka teil ravi ja selle järgne kontroll läbi teha ning alles siis, kui mõlemal mikroob välja ravitud, võib kondoomist loobuda.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Ureaplasma

Tere. Selline küsimus: tuvastati Ureaplasma positiivne. Ostsin tabletid välja ja küsin, kas pean koos naisega neid võtma või üksi. 4 pakki sain apteegis kaasa.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei tea, mis tüüpi ureaplasma, mis ravimid, kui palju ravimeid. Sellise info alusel kahjuks mõistlikult vastata ei saa. Ise ravin ureplasmat vaid siis, kui see tekitab sugutraktis põletikku. Enamik juhte ...

Loe edasi

Ureaplasma parvum

Tere.

Mul avastati ureaplasma parvum.

Panin arstile uuesti aja kirja.

Kas seda on kerge välja ravida ja mis see maksma võib minna, siis teaks arvestada.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ravi tulemus on julgelt >90%. Ravimid pole kallid - vist isegi alla 10 EUR üks inimene.

Loe edasi

Ureaplasma

Tere,
kas uriiniproov näitab ureaplasma olemasolu?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tavaline uriiniproov kindlasti mitte! Mikroobi määramiseks on vajalikud eritestid. Vaata portaali sektsiooni tasub teada - kuidas diagnoosida suguhaiguseid.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: