Juuste väljalangemine 09.07.06 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 24 aastane noormees ja olen mures juuste väljalangemise pärast. Pealaes on juuksed väga hõredad ja järjest hõredamaks jäävad. Külgedelt ja tagant on juuksed normaalse tihedusega. Märkasin probleemi paar aastat tagasi. Isal on pealagi täiesti kiilas.
Lisaks on juuksed rasused(iga päev pean kindlasti pesema) ja ka veidi kõõma. Käisin nahaarstil, kus võeti verd ja sellega midagi valesti ei olnud. Kasutan hetkel Ducray Anastismi, kuid seda tüüpi juusteväljalangemise korral sellest vist suurt abi pole. Ravikuur on hetkel veel pooleli. Samuti kasutan Ducray kõõmavastast shampooni.
Ilmselt on tegu geneetilist laadi põhjustega? Kas on mingid abivahendid olemas, mis edasist juuste väljalangemist pidurdaksid? Nii noorelt ei tahaks veel kiilaks jääda.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mehe tüüpi kiilaspäisus on enamasti seotud teatud tüüpi meessuguhormooni tavalisest kõrgma tasemega organismis. Just sellele tüübile on olemas ka väga hea fektiivsusega ravimid. Soovitan alustada hormoonuuringutest, mille alusel saab prognoosida ravimi efektiivsust.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Juuste väljalangemine

Tere

Olen 21 aastane noormees kellel on tekkinud juuste
väljalangemis probleem. Probleem leidis aset umbes 2 aastat tagasi, algas pealae piirkonnast. Noore inimesena tunnen end väga ...

Madis Veskimägi

Vastas dr Madis Veskimägi

Tere !
Juuste väljalangemist on mitut erinevat tüüpi, koldeline ja androgeenne. Soovitan nõu pidada perearsti ja nahaarstiga, on väga palju detaile, mida inimene ise ei kirjelda.

Head ...

Loe edasi

juuste väljalangemine

30.aastasel mehel langevad juuksed välja, otsaesine juba täitsa paljas. Kas on abi mõnest ravimist või vitamiinist?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti on võimalik aidata ka kiilaspäisusele kalduvaid mehi. Ravi oleneb juuste väljalangemise tüübist ja teie organismi hormonaalsetest iseärasustest. Soovitan vastuvõtule tulla.
Edu soovides
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: