Kondüloomid? 17.09.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,
mingi aeg tagasi avastasin kondüloomide moodi nahapealsed tüükade moodi asjad, kuid kondüloomidele iseloomulikku sügelust või valu ma küll ei tunne. Need tüükad asetsevad täpselt peenise pea all, mõlemal pool. Nad on sellised ümmargused, kuid mitte väga puntras. Äkki Te oskate mulle midagi soovitada ? Näiteks meestearsti Pärnus, et saaks minna ülevaatlusele.
Ette tänades.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks Pärnus meestearsti ei ole. Meestearsti poole saate pööduda kas Tartus või Tallinnas. Kuigi kirjeldus ja näsade paiknemine on küllalt tüüpilised saab diagnoosi panna siiski alles peale läbivaatust ja vahel on seisundi täpsustamiseks vaja võtta ka kondüloome põhjustava papilloomiviiruse uuring. Seega esmalt ikka vastuvõtule ja siis alles ravi.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Punni laadsed moodustised kubeme piirkonnas

Millega on tegu, kas molluskitega?
Enamus kubemes mõned ka peenise peal.
Ei valuta ega sügele. Tundub et lähevad vaikselt suuremaks ja tuleb juurde.
Kuidas ravida?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Pilt just väga hea ei ole. Aga tundub enam kondüloomide moodi. Ega siin ilma arsti visiidita probleemiei lahenda. Võite pöörduda, kas nahaarsti või meestearsti vastuvõtule.

Loe edasi

KONDÜLOOMID

Tere on suguelundil kondüloomid ja olen kasutanud nahalahust. Saanud väiksematest lahti aga ühest ja saa kuidagi jäädavalt, et ta ei segaks nö. peenise välimust. Kasutan seda nahalahust 3 päeva panen ja ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloomide raviks on tõhus ravim täiesti olemas. Tulge meestearsti või noormeeste nõustaja vastuvõtule. Peenise peal olevate kondüloomide osas pole teie poolt nimetatud ravimi toimet ja tõhusust minu ...

Loe edasi

Tabletid ja muud ained koos

Tere, mina nimelt tarvitan hetkel tablette Relifex ja Xatral (erialaarsti poolt välja kirjutatud), kuidas on nende tablettidega alkoholi pruukimine ja kas neid tablette süües võib oma kehale kanda ka klotrimasooli, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esiteks küsimus- mis haigust ravitakse? Näen laiaulatuslikku põletikku sugutraktis - seen, HPV... Kas suguhaigused on korrektselt uuritud? Ravimite kõrval ma alkoholi tarvitada ei soovitaks. Klotrimazool ...

Loe edasi

Munandite valulikkus ja kondüloomid

Olen 16. a noormees ja probleemiks on munandite valulikkus. Esimest korda tekkis probleem umbes 1,5 kuud tagasi. Alates sellest ajast on probleem paari nädalaste vahedega kordunud. Samuti on olnud pistelist ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usun, et kondüloomide asemel on tegu siiski täiesti normaalsete pärlpaapulitega. Kui olete elanud seksuaalelu, siis tasuks alustada suguhaiguste testidest. Kui ei, siis tuleks ikkagi esmalt välistada põletik ...

Loe edasi

Uriiniproovi tulemused

Käisin meestearsti juures oma kondüloomidega esimest korda 18-19 aastaselt, siis sain ravimiks Warteci ning kondüloomid kadusid ära. Tagasi hakkasid nad tulema 20aastaselt umbes, kuid enam mitte nii suures ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kondüloome põhjustav HPV viirus on sugulisel teel leviv haigus - seega võib tegemist olla nii teie organismis püsiva viiruse kui ka seksuaalkontaktis partnerilt saadud uue nakkusega. Seetõttu soovitan ...

Loe edasi

Papilloomviirus ja kondüloomid

Tere! Mul on mure oma tüdruksõbra (23.a.) pärast. Tal diagnoositi hiljuti kondüloomid. Papilloomviirusesse nakatus ta suure tõenäosusega minust (meesterahvas, 24.a.), kuna enne mind tal kolme aasta jooksul ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui teil mingeid nähte ei ole, siis pole vajalik ei uurida ega ravida. Infektsiooni allikat on pea võimatu tuvastada. Antud juhul ei saa öelda, et allikaks just teie olete, sest see viirus võib organismis ...

Loe edasi

kondüloomid

Tere!
Mul on kondüloomid olnud juba pea aasta. ravin neid Warteciga , aga üsna pea peale ravi(mõne nädala pärast) ilmuvad nad juba tagasi. Kas ja kuidas on võimalik nende tagasitulemise aega pikendada? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Wartec on tavaliselt väga efektiivne ravim. Ilmselt on teil mingeid lisafaktoreid, mis ravi tulemust vähendavad. Sagedaseimateks probleemideks võivad olla kaasuv krooniline eesnaha põletik, mille puhul ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: