Murelik ema. 09.05.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!Mul selline mure,poeg kohe saab viie aastaseks,lastekirurg otsustas teha opp,sest munad poisil väga liiguvad,kevadel käisime opil ära,tehti korda ühelt poolt muna,sügisel peame minema teisele oppile,küsimus selline,et kas on sellised operatsioonid vajalikud,miks?Kas kui laps saab suuremaks võivad tal tulla laste saamisega probleeme?
Kas meeste viljakus on pärilik?Lapse isa oli teie patsient ja meil oli probleeme laste saamisega,kas see võib ka kuidagi pojale mõjuda?
Lugupidamisega
Kahe lapse ema.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Osa meeste viljatuse põhjuseid on tõesti päritavad. Liikuvad munandid on munandite laskumishäire leebeimaks variandiks ja enamsti operatiivset ravi ei vaja. Konkreetse opi näidustuse ja võimalike probleemide kohta saab vastata ikkagi vaid teid opereerinud raviarst. Ilma last nägemata ja uurimata pole nõu võimalik anda.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

tere

mul selline probleem, et nägin oma mehe spermas valgeid tükke.....????mis see olla võib, ega ometi suguhaigus.
ette tänades murelik peagi kahe lapse ema !

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Valged tükid küll suguhaigusele ei viita - ilmselt on tegemist täiesti normaalse seemnepõiekese veel veeldumata sektreediga. Üheks võimalikuks põhjuseks võib olla liigharv seksuaalelu. Kui on siiski põhjust ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: