Kitsas eesnahk - ei taha enam op.-ile 04.05.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!
Olen 25 aastane noormees. Hetkel ei ole veel probleemiks impotentsus, ega erektsioonihäired, vaid tulevikku vaadates esitan küsimuse.
Minul on praegu probleemiks kitsas eesnahk ja pitsitus erektsioonil. Olen nüüd käinud kahel arstil ja mõlemad on soovitanud operatsioonile minna, põhimõtteliselt ümberlõikus. Olin ennem sellega päri, aga hakates täna sellekohta netist materiali otsima avastasin, et nii paljud on selle vastu ja räägivad, et ümberlõigatud mehel on palju väiksem seksuaalne diapasoon(mõtlen et naidungu suurus/laius väiksem või nii) või kuidas õelda ja tundlikus väheneb jne. Seega kardan et millalgi võib tekkida raskusi üldse orgasmi saamisega vanemas eas. Opini on jäänud kolm nädalat. Ehk annab veel tulemust venitamine? Sest praktiliselt pikaajalist venitust ma ei ole proovinud. oleks mingeid salve jne, mis sellel aitaksid? Eks pean ka arstiga veel rääkima. Mis on teie arvamus?
Tänan!
T

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kindlasti tasub arstiga enne oppi rääkida. Ilma teie eesnaha täpset seisu teadmata siin soovitusi anda ei saa.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

6 aastase eesnahk ei liigu

Tere

Mure poja eesnahk ei liigu.
Perearst saatis lastekirurgiasse Kuido Väljaots konsultatsioonile.
Isa läks lapsega arstile ja tagasi tuli juba saatelehega ymberlõikuseks Diagnoos ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik oleneb konkreetsest juhtust. Umbes 20-30% juhtudest vajab kindlasti operatiivset ravi. Paljudel juhtudel, eriti kui eesnahk vähemalt miskil moel liigub, on siiski võimalik aidata hormoonkreemiravi ...

Loe edasi

Kitsas eesnahk

Tere, tegelikult kirjutan enda mehe eest,sest ta ise ei taha kuidagi selle probleemiga tegeleda… kuigi see halvendab oluliselt juba tema elukvaliteeti.
Lugu siis järgmine,et tal on eesnahka väga ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on siis tegemist kroonilise skleroseeriva eesnahapõletikuga. Selle mure ravi võtab tõesti mitu kuud aega. Alternatiiviks on eesnaha ümberlõikus.
Probleem on kindlasti lahendatav, aga eeltingimuseks ...

Loe edasi

Eesnaha lõikus

Tekkis psoriaas ning eesnahk on ka eeldatavalt selle tõttu ahenenud ning ei taha hästi enam üle tulla. Nahk on kitsas, jäik ja kuiv ning tekivad väikesed rebendid. Pehmendavad kreemid ei aita. Muu psoriaasi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Arvestades vanust peaks sellised, kirjelduse alusel suhtelised mõõdukad, probleemid veel kenasti konservatiivse raviga lahendatavad olema. Kui seda soovite, siis tulge vastuvõtule.
Kui eelistate ...

Loe edasi

Kitsas eesnahk

Tere.
Mida peaks ette võtma kitsenenud eesnahaga? Probleem algas aasta tagasi olnud haavanditest. Peale ravi hakkas eesnahk kitsenema ja enam üle sugutipea ei tule. Kord vahekorras olles juhtus ta ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamikul juhtudel on sedalaadi eesnaha kitsenemised kreemravi ja venitusega taaspööratavad. Esmalt peaks siiski hetkeseisu nägema - siis saab konkreetse ravi üle otsustama hakata.

Loe edasi

Kitsas eesnahk

Tere.
Olen üsna kindel, et mu eesnahk tuleks ümber lõigata, sest see ei taha eriti hästi üle suguti pea liikuda. Kuulsin, et sellega peaks tegelema ka meestearst?
Kas selleks on vaja ka perearstilt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearsti vastuvõtule võib tulla ilma perearsti saatekirjata. Kui asi vaid veidi häirunud eesnaha liikuvuses, siis enamasti oppi teha pole vaja. Vajaliku ravimeetodi üle saab otsustada alles peale läbivaatust.
Loe edasi

kitsas eesnahk

Tere!
Kuna mul on eesnahk kitsas, pole ma kordagi eesnahka
üle pea saanud.
Viimasel ajal aga tundub, et ma saan seda rohkem
venitada...
kas on ohtlik seda üle pea venitada? ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Antud juhul soovitan venitusega veel veidi jätkata. Esiteks - ehk pääseb sellega operatsioonist ja teiseks pole peenise pea siis peale operatsiooni enam niivõrd tundlik.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

kas normaalne??

Ma olen 13 aastane.umbes aasta tagasi oli kõik normaalne.ma sain peenise ees nahka tõmmata taha(et pesta,perearst ütles et peab).aga nüüd on see kinni otsas kasvanud.auk on sees aga ei saa enam pesta seest.kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses peaks tõesti juba iga päev eesnaha alust pesema. Kui eesnahk on nii kitsas nagu kirjeldate, siis peaksite külastama lastekirurgi või meestearsti.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eesnahk

emm olen 15 eesnahk on kitsas, kui suguti on kõva siis tuleb valuliselt üle, ja ei taha hästi peale minna. kui ei ole kõva siis liigub ilusti st, et tuleb yle ja piale ka ilusti

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti piisab sellisel juhul korduvast venitamisest. Kui siiski aeg arutust ei anna, siis soovitan vastuvõtule tulla. Osadel juhtudel saab aidata kreemraviga, vahel on soovitav teha väike korrigeeriv ...

Loe edasi

Suguti

Tere!
Mul väike mure peenisega. Kui eesnahk hakkab tulema sugutipealt maha, siis millegipärast ta jääb nagu rulli selle srrvade taha. Olen proovinud täielikult eesnahka eemaldada aga nagu kitsas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Abi saab meestearsti käest. Eesnaha kitsenemine on ravitav - enamikel juhtudel aitab spetsiaalkreemide foonil venitamine, mõnel juhul on siiski vaja ka operatiivset ravi.
Edu soovides
Margus ...

Loe edasi

Kitsas eesnahk

Mul on selline mure, et mu eesnahk on vist liiga kitsas ta ei tule üle peenisepea, kuid ega ma ei taha kõvasti tõmmata ka ja ma olen juba 14 aastane mida ma peaks tegema.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selles vanuses peaks eesnahk tõesti juba maha käima. Esimene venitus on sageli tõesti veidi valulik. Kui ise ikka ei taha kõvasti tõmmata, siis tuleb arsti juurde tulla...
Edu, Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: