bakterid meesterahva sugutis 14.04.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Olin kaitsmata sugulises kontaktis, mille tulemusena sain bakteriaalse vaginoosi. Pereplaneerimise Liidu bukletis kirjutatakse, et selle tekkimise põhjused ei ole veel täielikult selged. Traditsiooniliselt arvatakse (ka arst arvas nii), et tegemist on lihtsalt konkretseete partnerite kehavedelike sobimatusega. Igatahes mind aitasid Dalacini tupeküünlad ja selle mehega ma seejärel enam sugulisse kontakti astuda ei kavatse.

Kuid - ise arvan küll, et tegemist oli ikkagi temalt saadud infektsiooniga. Tema sugutist tuli samasugust vänget lehka, mille järele ma siis ise paari päeva pärast lehkama hakkasin - kuni ravimi kasutamiseni. Too mees on abielus (mitte minuga); pole temalt veel küsinud, kas nad oma peres ei maadle taolise probleemiga. Ise peab ta ennast terveks.

Põhiküsimus: kui mina sain abi küünaldest, siis kuidas saab mees end ravida? Juhuks, kui kunagi veel taolise probleemiga kokku peaksin puutuma (mul ka kaks teismelist tütart, kellele võib-olla vaja nõu anda).

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Ilmselt kirjutas teilegi ravi välja günekoloog. Niisamuti saab mehi aidata meestearst e. androloog. Ravi saab kirjutada siiski konkreetse kaebuse ja leiu alusel ning ühte universaalset ravimit siin pakkuda ei saa. Ka bakteriaalsel vaginoosil on põhjused olemas. Loodan, et teil tehti siiki ka korralikud suguhaiguste ja tavamikroobide uuringud, muidu võib hiljem haigus korduma jääda.
Universaalseks soovituseks on juhusuhetes preservatiivi kasutada - sellest peaksite kindlasti ka oma tütardele rääkima.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sugutis Jurab

Tervist, siuke mure, et olen 17 aastane noormees, ei ühtegi tabletti ei võta ja tervise probleeme ei ole selles osas. Kuid Sugutis jurab et vahest ei tõuse ültse ja vahest Ei taha väljutada spermat, kuid ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Soovitan pöörduda noormeeste nõustamise vastuvõttu meestekliinikus. Vaatame üle ja leiame lahenduse.

Loe edasi

Ärritus sugutil

Tere!

Mis tüüpi nakkuse/põletikuga võiks olla tegu? Kas ehk eesnaha põletikuga?

Hommikul oli tunda kerget kipitust sugutis; pealelõunal ilmusid sugutipea otsa punased täpid.

Vladimir Vihljajev

Vastas dr Vladimir Vihljajev

Tere! Pilt meenutab kandidoosi (seenhaigus). Proovige kasutada klotrimazooli kreemi (käsimüügis apteegis), pange peale õhuke kiht 2 korda päevas. Tavaliselt hästi ja kiiresti aitab ...

Loe edasi

Valutav punetav parem munand ja reie sisemine ülemine külg

Tere, millest võiks tingitud olla punetav kergelt valutav munand samuti punetust reie siseküljes ja tuntav ka sugutis

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Punetus ja ebamugavus on klassikalised põletiku tunnused. Tegu võib olla kergemat sorti nahapõletikuga, aga nende kaebuste alusel tuleks kindlasti välistada ka sisemised sugutrakti põletikud.
Tulge ...

Loe edasi

Eesnääre

Tervist.
Vaadamata 10 kuu jooksul 2 erineva rohu vötmist vaevused.
Pöis ei tühjene?
Surve nörk.
Ebamäärane valu sugutis.
Sperma voolavus nõrk vöi puudub?
Järeltikumine,joa ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Esimese asjana tuleks sellise vaevustekompleksi puhul välistada eesnäärmepõletiku võimalus. Kirjeldatud ravimid seda haigust otse ei ravi. Seega soovitan tulla vastuvõtule, kus teeme eesnäärme sekreedi ...

Loe edasi

sugutis

sugutise otsas augu ümber on punane laik mis aina suureneb

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võib viidata põletikule. Kui olete seksuaalselt aktiivne, siis esmajoones peaks tegema suguhaiguste testid. kui need korras, tuleks sperma analüüsiga välistada sisemised põletikud.

Loe edasi

kipitus sugutis

Juba paar nädalat on sugutis kipitus, mis suureneb peale urineerimist. Käisin veneroloogi vastuvõtul ning suguhaiguseid ei leitud. Viimasel ajal on tekkinud ka sügelus suguti peas. Õhtuks katab suguti ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tegemist on sugutrakti põletikuga. Põhjuseid võib olla palju. Kui suguhaigused on välistatud, siis on üheks reaalseks võimaluseks aeroobsed mikroobid või ka eesnäärme põletik. Soovitan pöörduda meestearsti ...

Loe edasi

Suuseks

Kas naisterahva suguelunditelt võivad mingid haigused(nt.seened,klamüdioos jne.) kanduda ka meesterahva organismi suuseksi kaudu ja kui siis millised?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sugulisel teel levivad haigused võivad levida ka suuseksi teel. Leviku tõenäosus on veidi väiksem kui klassikalise vahekorra käigus.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: