Kas nakkus? 06.04.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,
Viibisin haiglas seljaoperatsioonil 1 nädal. Hügieeni eest ei olnud võimalik normaalselt hoolitseda, kuna tuelettides puudus seep ja palatis oli ka vaid mingi piirituse baasil desinfektsioonivahend. Kahjuks polnud omal seepi ka kaasas. Ükskord tualetis istudes (istuda oli selja tõttu äärmiselt halb) tundsin, et peenis puutus vastu wc-poti sisemist äärt, see on ju äärmiselt ebahügieeniline koht. 3-4 päeva peale seda, olles juba kodus, avastasin peenisel sugutipeal kahel pool eesnahakida 2 tumepunast valulikku laigukest. Kusiti suue oli ka nagu punasem. Kuigi netis kirjutatakse, et tualettidest nakkust pole võimalik saada, käib see arvamus rohkem nagu prill-laua kohta. Minul oli tuntav kontakt prill-laua all asuva poti servaga, ja kuna suguühenduse teel leviva haiguse saan täielikult välistada (lihtsalt pole kumbki abikaasaga muud vahekorda omanud), siis ei jäägi muud üle, kui kahtlustada nakkust tualetipotist. (Tegelikult kirjutasite ka ise ühes vastuses nn sauna-nakkustest).

Samas need punased laigukesed (kuigi vaid 2 ja üsna väikesed) vastasid iseloomult vägagi seeninfektsiooni piltidele, mis netis leidub. Kipituse leevendamiseks kasutasin kodus olevat Klotrimazol salvi. Päev peale avastamist on tekkinud punaste laigukeste sisse kollakas-valkjad alad, mis on nagu väikesed süvendid, kust nagu erituks mingit lima (ehk siis on niisked - tualettpaberiga tupsutades jääb jälg). Kolmas valulik ala või isegi haavand on tekkinud eesnahakidale. Urineerimise algus on ka pisut kipitav, edasi pole valus. Kusiti suudmest mingit voolust ei esine. Eesnahal muudatusi pole (peale kidal asuva)

Kuna 5 päevaga pole nähud taandunud, tekib mure, et äkki polegi seennakkus. Kas muidu aastatepikkune krooniline ravimata seen jalal ja käel võib avaldada mõju ka seeninfektsiooni tekkeks sugutipeal, kui lisanduvad ebapiisav hügieen, soojus-niiskus ja antibiootikumikuur? Samas, lugedes Teie vastuseid, leian minevikust mitmeid prostatiidile viitavaid märke (torked lahkliha piirkonnas ja valud alakõhus, valulik urineerimine), mis vahest tekivad, siis pikemaks ajaks kaovad - kas võib tegemist olla avastamata kroonilise põletiku välja löömisega?

Kui siiski täna-homme nähud sugutil vähenevad või kaovad, kas peaks tulema vastuvõtule (vanust 37, pole varem uuringuid tehtud)? Samas tasuta vastuvõtule Teie juurde Tarus pääseb alles maikuus, tasuline aga hetkel raskevõitu.

Ettetänades soovituste eest!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kui probleem pole tänaseks taandunud, siis peaks kindlasti tegema korralikud uuringud eesnaha põletiku tekitajate suhtes (aeroobne külv). Arvestades ka prostatiidile viitavaid kaebusi, siis peaks hiljem ka selle poole järgi uurima. Minu noorematel kolleegidel on kindlasti lühemad järjekorrad ja selle haigusega küll kuu aega oodata ei tohiks. Enne visiiti soovitan tutvuda portaali sektsiooniga Tasub teada / Uuringud meestele.
Edu soovides
Margus punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Mycoplasma genitalium

Mul avastati Mycoplasma genitalium, kas on selle haiguse tekkimine võimalik ka muudel teguritel peale sugulisel teel bakteri saamisele ja kas on võimalik , selle bakteri olemasolu organismis ilma haigusnähtudeta ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Sugulisel teel levivad haigused levivad ikkagi sugulisel teel. Olmekontaktil nakkuse saamise võimalus on üliväike. Mykoplasma genitalium, aga ka ureplasma perekonna mikroobid ja isegi klamüüdia võivad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: