Kas lümfisõlm? 25.02.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,

Mõned päevad tagasi avastasin peenise tagumisel poolel keskosas naha all umbes 0,6 cm läbimõõduga "muna". Katsudes tundub see paisemoodi paksenenud tükina. Teisel päeval peale avastamist tuli sealt naha alt katsudes valget "ollust". Seda tundub seal all olevat siiamaani. Samuti on see tükk valulik ning muidugi ebamugav. Tundub, et see tükk on ka suurenenud, kuid veidike.

Algselt arvasin, et tegu võib olla lümfisõlmega, sest mõne kuu eest oli vasemal munandil selline munajas sõlm, mis kadus iseenesest mõne nädala möödudes, kuid kas peenisel on lümfisoonestikku ja -sõlmi? Kas peaksin pöörduma perearsti poole ja millal? (Elan Rakveres - ma pole kuulnud, et siin meestearsti eraldi oleks.)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Lümfisõlmed selles piirkonnas puuduvad. Ilmselt on põhjuseks umbunud rasunäärmed. Kui probleem pole tänaseks taandunud, siis alustage perearstist, aga arvestades Eesti väiksust, siis ega need meestearstidki väga kaugel ole.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Valu kubemes

Hommikul tekkis järsku ühel pool põit käega katsudes valulik koht. Mingeid mügarikke ehk lümfisõlme laadseid asju ei täheldanud. midagi sarnast on varem olnud ka kaenlaaukudega (kus lümfisõlmed pidavat ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui probleem senimaale püsib, siis võiksite esmalt pöörduda perearsti poole. Võimalik põhjus on tõesti ka külmetamisest tingitud kaitsesüsteemi ärritusseisund.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: