Tera 14.01.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.Olen 31 aastane heas füüsilises vormis meesterahvas.Avastasin omal kubemes vasakulpool terakese, mis on pisem, kui hernes ja liigub veidi, on ka veidi valus. Kas see võib olla lümfisõlm või on põhjust muretseda.Kui tarvis arstile pöörduda, siis ega ometi perearstile? Ettetänades K.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Midagi tarka saaks vastata alles peale teie läbivaatust. Suure tõenäosusega pole tegemist tõsise probleemiga, kontrollima aga siiski peaks. Meestearstile saate pöörduda otse ilma perearsti suunamiskirjata.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Munandivähk?

Tere, vasaku munandi küljes, täiesti üleval osas, kus on ka sõlmed vms, on munandi küljes väiksem nagu ümmargune tera, mida paremal pool ei suuda leida. Kas ma saan õigesti aru, et munandivähiga ei saa ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Munandivähk on tõesti kiiresti kulgev haigus. Kui see tera on munandi küljes, siis võib tegu olla munandimanuse väikese tsüstiga aga ka munandi või munandimanuse ussripikuga. Kuna selle munandiga on niikuinii ...

Loe edasi

munandil asetuv tera

tere.avastasin hiljuti paremal munandil teramoodi moodustise.moodustis ise on hästi väike ja tugev, nagu kivi tera.katsumisel pole valulik.millega võib tegu olla?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilma muutust nägemata midagi kindlat arvata ei saa. Suure tõenäosusega on tegemist munandimanuse tsüstiga. Siiski tasuks iga muutus munandi piirkonnas meestearstile või oma perearstile ette näidata.

Loe edasi

tükid munandite vahel..

Tere! Mul on kahe munandi vahel olinud juba mõned kuud väike tera, mis on veidi selle ajaga suurenenud. Kas see võib olla vähk?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Loodetavasti mitte, kuid välistada antud info alusel ei saa ka. Soovitan kõik munandikoti sisesed muutused võimalikult kiiresti meestearstile ette näidata.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

punjas moodustis

tere, olen 18-aastane poiss ja vaevab selline mure:

Paar päeva tagasi avastasin peenise peal veidra punnitaolise punaka muhu, selline pisike küllaltki. Valu ei tee, mäda ei tule, on lihtsalt ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui pole näinud, siis ei oska ka midagi tarka öelda. Väga tõsine ehk ei ole. Kui püsima jääb, siis tasuks näitama tulla.
Edu
Margus punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: