Potentsihäire 10.01.05 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere
Olen 46 aastane ja ülekaaluline. Kaks aastat tagasi oli mul infarkt, opereeriti südant. Peale infarkti on tekkinud mõnikord potentsihäired. Kas võin tarvitada potentsi tugevdavaid ravimeid (VIAGRA vms.) või on need vastunäidustatud. Tarvitan regulaarselt vererõhku stabiliseerivaid ravimeid BETALOC-ZOK, CARDACE. Paar korda olen kasutanud "mustalt turult" hangitud VIAGRAT, selle kasutamine pole põhjustanud mingeid kõrvalmõjusid.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kirjeldatud ravimid ja ka läbipõetud infarkt ei ole potentsiravimitele otseseks vastunäidustuseks. Kui sobivad, sii laske käia. Muidugi soovitan neid ikka arstitähega osta, sest mustal turul on kvaliteet ettearvamatu.
Teine küsimus on see, miks teil on erektsioonihäire ja ka südame haigus. Vaadates vanust ja ülekaalulisust, siis võiks siin kahtlustada suguhormoonide tasakaalu häireid. Kui olete huvitatud probleemi põhjusest ja võimaluse korral ka nende korrektsioonist, siis oleks hea meestearsti külastada.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

erektsioonihäire

Tere!Olen 20.Suitsetan juba vähemalt 5 aastat.Probleem selline,et kui olen alkoholi tarbinud,siis tekib alati erektsioonihäire.Kui võtan alkoholi,siis teen ka suitsu rohkem.Muidu erektsioonihäireid pole,ainult ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Mida nooremalt suitsetamisega alustada, seda kiiremini tekib veresoonte kahjustus. Kui lisandub ka suurem kogus alkoholi on potentsihäire kiire tekkima. Soovitan soojalt korrigeerida oma eluviise. Väike ...

Loe edasi

Laienenud veresooned peenisel.

Tere!

Olen 23 aastane normees ja mul on juba mitmeid aastaid olnud kõrge vererõhk. Seoses pingelise nädalaga oli mu vererõhu tase keskmisest kõrgem ja panin tähele, et peenisel olevad veresooned ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Peenise veresoonte suurem läbikumavus võib olla seotud vererõhu tõusuga. Peenise kahjustusele need muutused ei viita.
Näib et muretsete liiga palju. Arvestades kogu kirjeldatud kompleksi soovitaksin ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: