Hädas mehe põletikuga 28.10.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Seoses teise lapse eostamisvõimetusega lasi abikaasa lisaks minu uurimisele ka endal analüüsid teha. Selgus, et spermanäidud on 4 aastaga väga kehvaks muutunud, lisaks sellele näitas analüüs põletikku.

Lasime teha uue spermiogrammi + analüüsi põletikutekitajate leidmiseks (müko-, ureaplasma, klamüüdia, trihhomonoos, gonorröa + mikroobikülv). Analüüsitulemused olid negatiivsed. Interleukiin-6 väärtus oli 9.18. Minu samalaadsed analüüsid osutusid samuti negatiivseteks.

Samas tehti ka hormoonanalüüsid, selgus, et FSH on tõusnud.

Sümptomitest on abikaasal ebameeldiv mõru lõhn ja punetus sugutipeal kusiti ligidal, minul samuti sama lõhn ja pidev pakitsus põies, mida uurib uroloog, kuid tulemusi pole uuringud veel andnud. Ka günekoloogiliselt pole midagi lisaks leitud.

Abikaasal esines maist-juulini 3x üle 39 palavikku, mis kestis 24h. Ilmselt näitab see põletikulist protsessi organismis, kuid analüüsid midagi näidanud pole.

Kuigi põletikutekitajaid välja selgitada ei ole õnnestunud, määrati raviks Augmentin tbl, Metronidazol ja Tarivid, kõigi kestus 14 p. Minu küsimus puudutab ennekõike seda, kas on õige teha tugev antibiootikumikuur, kui pole selge, mida ravitakse ja kas oletatav põletikutekitaja sellele tundlik on. Ja mida tuleks ehk veel edasi uurida või lisaks ravida (eesnäärme vms)?

Ette tänades,

Üks muretsev naine

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Vist olen ühes teises foorumis samal teemal oma soovituse juba andnud. Soovitan teil peale praegust ravi teha kontrolltesti HTI laboris. Il-6 analüüsi alusel üksi põletikureaktsiooni kohta hinnangut anda ei saa, kindlasti peab arvestama ka tsütoloogilise analüüsi tulemusi.
Suure tõenäosusega on teil tegemist peresisese kroonilise põletikuga mis annab paiguti ägenemisi mõlemale osapoolele.
Tavalised uriini analüüsid mehe sugutrakti põletiku suhtes enamasti informatsiooni ei anna.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

sperma analüüsi vastus

Tere!

Sooviksin Teie kommentaari mehe sperma analüüsi alljärgnevatele tulemustele, saatekiri oli minu günekoloogilt ja tema ei osanud seda kuidagi kommenteerida:
hulk: 2,3 ml , värv: ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõigepealt pean ütlema, et kirjeldatud analüüs ei vasta tänapäevastele sperma analüüsi hindamise nõuetele. Teadmata on millist metoodikat kasutati ja seetõttu on siin raske teha ka mingeid järeldusi. Esitatud ...

Loe edasi

sperma

tere!
kasutan pille ja seepärast ei kasuta me kondoomi. kui mees mulle sperma sisse laseb, siis on mul pärast terve päev tupes valu. olen ka tähele pannud, et mehe sperma haiseb vastikult. ma ei ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Suure tõenäosusega on tõesti tegemist mehe sugutrakti kroonilise põletikuga. Soovitan mees kindlasti uuringutele saata. Samas soovitaksin ka teil oma günekoloogi juures kontroll läbi teha. Mehe uuringute ...

Loe edasi

mehe sperma

selline mue, et kui minu mhe sperma satub käe peale siis tekiks nagu allergiline reaktioon ja see koht muutub punaseks. Päris igakord nii ei ole aga viimasel ajal tihedamini. Millest võib see olla tingitud?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on tegemist sperma (eesnäärme) põletikuga.
Uuringute optimaalse skeemi leiate portaalist sektsioonis Tasub teada - Kiiruuringud meestele.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

põievaevused

Tere

Mind on juba kolmandat aastat järjest vahelduva eduga vaevanud valulik pissimine. Käisin ka günekoloogi juures, kes diagnoosis ureoplsmoosi. Viimast olen koos abikaasaga ravinud edutult ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Hääd portaali kasutajad! Palun esitage ühe probleemi
kohta üks küsimus. Kõik arstid teevad siin tööd vabast
ajast ja tahtest ning kolmelt inimeselt vastust nõutada
on siiski liig. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: