klamüdioos 19.09.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere!

Olen 22 aastane noormees. Paar aastat tagasi diagnoositi minul ja mu endisel partneril klamüdioos ning määrati raviks antibiootikumid Doxy-M. Minul oli selleks ajaks aga juba uus püsipartner, kelle analüüsid olid puhtad. Pärast kuuri tegemist näitasid minu analüüsid siiski veel klamüdioosi olemasolu minu organismis ja tegin ka teise kuuri. Viimased analüüsid klamüdioosi enam ei näidanud. Küsimus selline: Kuidas minu uuel püsipartneril analüüsid klamüdioosi ei näidanud? Kuna neiu võttis pille, ei kasutanud me koguaeg kondoomi.

Ette tänades,
M.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Õigel tarvitamisel on Doxy ravi on väga hea tulemusega. Positiivseks jääb vaid ehk 2-5% meestest, kellel tavaliselt on põhjuseks klamüüdiast tingitud prostatiit, mis vajab oluliselt pikemat ravi. Probleemiks võivad olla kasutatud testimeetodid (vaata lähemalt Tasub teada /Kuidas dignoosida suguhaiguseid).
Mikroobiga nakatumine sõltub mehe/naise kaitsesüsteemist. Kui uue partneri kaitsesüsteem on korras, siis ei pruugi nakatuda.
Kui süda rahu ei anna, siis võtke kõik oma uuringud kaasa ja tulge vastuvõtule. Interneti teel seda probleemi ära ei lahenda.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

klamüüdia

mis riskid on, kui mul on klamüdioos ja mu elukaaslane on mul suhu võtnud? Mis tal võib tekkida? või üldse mis võib juhtuda?
äitäh

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ka partneril võib tekkida klamüüdia infektsioon. Kirjeldatud seksuaalkäitumise puhul näiteks kurgus.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

klamüdioos

tere! mus kahtlustatakse klamüdioosi! küsimus oleks selline et kui mu partner on mult suhu võtnud, kas siis temale võib levida see kuidagi ka suu kaudu??
äitäh

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Võib küll.
Edu
MP

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: