mures 14.09.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Olen eelnevaid küsimusi lugenud ja nendest järeldan et mul vist munandite juures veenilaiend. Varem tegi see valu aga seda umbes nädala. nüüd enam ei sega. kas peaksin siis vastuvõtule minema?

Kuigi olen alles 21a tegin andropausi testi ja selle tulemuskes oli 35.
Samas olen väga nõrga kehaehitusega.Söön meeletult aga midagi kehakaalus juurde ei tule. Kas mul võib olla mingi probleem meessuguhormoonidega?
Kas need kaks asja võivad olla omavahel soetud?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kõik ülaltoodud seosed on võimalikud. Soovitaksin vastuvõtule tulla. Asjalikku nõu saan anda vaid peale läbivaatust ja hormoonuuringuid. Mõnikord on varikotseele mõju hindamiseks soovitav ka sperma analüüs teha.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Sperma

Tere olen mures oma suguelundi pärast spermat tuleb üpris vähe ja liiga kiiresti alla minuti mind häirib see ja kas mu suguelundik võib midagi viga olla olen hästi mures sellepärast?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selliste murede vastu aitab kõige paremini noormeeste nõustanise vastuvõtt meestekliinikus. Vaatane arengu üle ja vajadusel saab teha ka hormoonide ning sperna uuringu. Enamikul juhtudel selgub, et kõik ...

Loe edasi

HIV nakatumine

Tere! Olen väga mures ja ei saa magada. Olin vahekorras sekstöölisega. Kasutasin kummi ja see ei purunenud. Ei suudelnud ega katsunud tema naise kehaosi. 13 päeva hiljem on mul keskmine peavalu, kuum tunne, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tõenäosus on väike.
Südamerahu tagasisaamiseks tasub kindlasti ennast kontrollida.
HIVi esmased nähud on üsna mittespetsiifilised ja ka antud vaevuste kompleksil on palju erinevaid võimalikke ...

Loe edasi

Sperma kvaliteet

Tere, olen mures, kuna olime mehega töö tõttu 6 kuud lahus ja peale taaskohtumist rasestusin kohe esimesest vahekorrast. Laps on küll väga oodatud, kuid mures olen seetõttu, et kuna me polnud nii kaua ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kohale jõuavad siiski vaid teie sugutrakti poolt positiivselt välja valitud eriti head ja sobivad spermid. Seega pole põhjust karta tavalisest suuremat riski lapsele. Rahu!

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: