psoriaas suguelunditel 07.07.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Olen 36 aastane mees (gay). Psoriaas on mul olnud umbes 16 aastat. Seni on psoriaasilööve olnud ainult küünarnukkidel, kaenla-all ja üksikud täpid jalgadel/seljal. Oskasin sellega toime tulla, teadsin milliseid ravimeid kasutada, kuidas nahka hooldada jne. 1,5 aastat tagasi aga tekkisid peenisele punakad laigud. Alguses kahtlustasid arstid seenhaigust aga siis selgus, et tegemist on psoriaasiga. Haigus on vahelduva eduga kulgenud - kord parem, kord halvem. Probleem on aga selles, et ma ei oska nüüd selle haigusega kuidagi toime tulla - ei tea kuidas nahka hooldada ega milliseid ravimeid kasutada, kuidas ja millal seksida, mida teha, et seks oleks nauditav, mida vältida, millist toetusravi kasutada jne. Olen küll pöördunud korduvalt nahaarsti poole aga need ei oska nagu midagi soovitada, tuues põhjuseks, et see on õrna nahaga ja delikaatne piirkond või siis antakse kummalisi sooovitusi, mis meestele ei sobi (nahaarstid onju valdavalt naised, kes ei saa ennast panna mehe rolli selles olukorras). Mida teha, kelle poole pöörduda? Kas koos psoriaasiga on võimalik normaalselt elada? Andke palun nõu.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks pean ka mina nagu teie varasemad arstid tunnistama, et suguelundite piirkonna psoriaasi ravi kogemus on mul väga vähene.
Kuigi peenise nahk on muust nahast õrnem on ravi põhimõtted ikkagi samasugused üle keha. Kui te teate milline ravi teile toimib, siis kasutage seda julgesti ka peenise naha peal. Ilmselt on alati võimalik veidi parandada oma elustiili ja ravireziimi.
Seksuaalelu koha pealt saan vaid soovitada mitte põdeda oma keha ja selle eripärasid. Pole ju psoriaas nakkav ega partnerile muul viisil ohtlik. Kui teil on mõistev partner, siis vaevalt sellest probleeme tõuseb. Vajadusel võib olla kasuks ka väike teraapiakuur hea psühholoogi juures.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Psoriaas sugutipeal?

Tere,

olen 25-aastane mees, kel juba koolieelikuna diagnoositi psoriaas. Viimasel ajal on psoriaas ägenenud ja paar nädala eest märkasin, et mu sugutipea peale on ilmunud suured punased laigud, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Psoriaas võib tõesti kahjustada ka peenise pea piirkonna. Kuna kogemus on mõõdukas, siis ei oska ravi koha pealt head nõu anda. Ise olen kasutanud hormooni ja põletikuvastast kombineeritud kreemi, mis ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: