mure poisslapse pärast 12.05.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere! Mul oleks selline mure ,et poiss on 5.aastane ja tal ei tule veel eesnahk täiesti üle peenise. Tal on üks koht veel kõvasti kinni ja tundub ,et tal on see asi üldse hetkel ka tundlik. Kui vanalt peab täiesti vabalt nahk üle käima?Ta saab sügisel 6.

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Mina olen eesnaha osas konservatiivne ja arvan, et üle peenise pea peaks see liikuma hiljemalt 9. eluaastaks. Kui punetust, sügelust ja muid põletikunähte ei ole, siis võib veel oodata. Samas võite lastekirurgidelt saada minu omadest erineva soovituse.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Poisslapse eesnahk

Tere! Poisslaps on 3,5 aastane, eesnahk korralikult üle pole käinud aga vannitamise järel olen üritanud korrektsemalt seda eesnahka tagasi tõmmata niipalju kui liigub(mitte eriti) ja kuivatada. Eile juhtus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnahk enamasti läheb ise tagasi. Siiski, kui liikuvus pole seni täielik olnud, siis tasub ikka kontrollida, kas läheb normaalpositsiooni või mitte. Kui jääb peenise pea taha, siis võib tekkida eesnaha ...

Loe edasi

Raseduse ajal tarvitatud Duphastoni mõju poisslapsele?

Tere
Kas raseduse ajal võetud ravim Duphaston võib mõjutada poisslapse edaspidist mehelikkust?…v tervist muul kombel üldse? Kas Duphastoni mõju kohta tulevasele lapsele on mingeid teaduslikke ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei ole sel teemal ühtegi uuringut teostatud. Info koguneb aastatega, viljakuse koha pealt veelgi pikema ajaga.
Kõigi ravimitega on nii, et tarvitada vaid siis kui teisiti ei saa. Ka Dufastoni ...

Loe edasi

Poisslapse munandite areng

Tere.
Lugesin ühest varasemast teie antud ajaleheinterviuust, et Eesti meeste sperma kvaliteet on suhteliselt hea, aga on kartus, et see jõuab muule Euroopale järele. Põhjuseks siis ennekõike eluviisid. ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamik arvamusi viljakuse languse põhjustest on spekulatiivsed. Mähkmete negatiivne mõju pole tõstatud. Siiski parem karta kui hiljem kahetseda ja usun, et teie praegune käitumine on üsna optimaalne. Keskkonna ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: