Teine kusimus Dr. Punab'ile 29.07.01 / Meestearst

Külastaja küsib:

Lugupeetud Dr. Punab;





Koigepealt ma tahksin Teid vaga tanada et te aega votsite ja mulle vastasite.

Teiseks ma olen meeldivalt ullatanud et te julgete oma arvamust nii valjendada ega karda oma karjaari parast nagu meil siin.

Ma tahaksin ka vabandada et ma ahmiga toesti jatsin valja lopu

detailid. Mis puutub suguelundite suurusesse ja sukohta siis siinsete arstide arvamusel on nad on oige suurusega ja ka asetsevad seal kus nad peavad. Muidu on arstid oelnud et valiselt nagu vaga hull ma valja ei nae.

Kusisin kord uhelt selle Klinefelter'i sundrome kohta aga ta arvas et ei ole kuna siis oleks korvade vahel ka vigane??? Kas vaimsed vead on siis alati tunnuseks. Loodan ise koigest hingest et ikka ehk seal vigu ei ole kuigi tulin Teid tulitama 4000 mile taha! Toon ara ka FSH, LH, Prolaktin, DHEA(S) tulemused:





FSH 2.4 U/L range 1.4 - 18.1

LH 2.4 U/L range 1.5 - 9.3

Prolactin 8.6 ug/L range 3.0 - 19.0

DHEA(S) 265 ug/dL range 77 - 528



Hormonravi on proovitud aga see ei teinud midagi. Ma ise ei utleks et

enesetunne oleks paranenud, ka kui kontroll teste tehti siis oli

testosterone tase lainud 252 uhiku pealt lainud 258 uhiku peale, seega

siis tous 0.8 % mida esimese arsti arvates voib kirjutada mootevigade

arvele. Ta muide arvas et "miski soob selle ara"????? Tehtud on ka MRI

peaajust, et valja otsustada kasvaja seal. Kasvajat ei leitud aga tulemus oli et nende arvamust mooda oli see pituary gland minu kogu jaoks vaga vaikese suurusega?

Kuidas te need luud ara arvasite? Siin utlesid juba kaks arsti et osad

luud naivad minu kogu kohta hapravoitu, eriti kate luud?? Uuringut selle

kohta pole aga tehtud.

Ka on niisugune naljakas tunne et 37. a jalad veel kasvavad. Mootnud ei

ole aga kogu aeg tuleb osta jarjest suuremaid kingi. Voibolla on tootjad

hakanud tegema jarjest vaiksemaid kingi?



Mis Te sellest arvate?



Kui palju maksaks Eesti Vabariigis selliste uuringute tegemine ja Teie juures vastuvott, (ballpark) ja mis tingimused minu kohta kaiks (mul ju Eesti Vabariigi kodakondsust ei ole).

Akki ma tuleks siis Tallinna Teie vastuvotule kuna Teil on juba minu

kohta selline unikaalne nurk. Ega Te Tartus vastu ei vota?



Teie arvamuse kohta jalle ette tanulik olles,



Name withheld,

Stamford, Connecticut

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Vabandan veidi hilinenud vastuse pärast. Küsisin nõu ka kolleegidelt. Ühest seisukohta pole mul seni tekkinud. FSH ja LH leid on veidi üllatavad.

Siiski usun, et teil peaks teostama kromosoom- ja ka mõned teised geneetilised uuringud. Ka hormonaalset süsteemi peaks analüüsima veidi laiemalt.

Klinefelteri sündroomi puhul ei ole sugugi kõigil kõrvade vahel probleeme. Mitu minu patsienti on küllaltki vastutusrikastel kohtadel ja enamik saab oma eluga suurepäraselt hakkama. Normaalne munandi maht ja FSH tase muudavad selle diagnoosi siiski vähemtõenäolisemaks.

Uuringutele oleks võimalik tulla just Tartusse. Hinda ei oska praegu täpselt öelda. Kromosoom- ja endokrinoloogilised funktsionaalsed testid on küllaltki kallid.

Hea oleks kui saate saata oma pildi, millest ka kehaehituse detaile oleks võimalik välja lugeda. Konfidentsiaalsuse huvides võiks silmad peidetud olla.

Võib saata ka otse aadressil: margus.punab@kliinikum.ee

Edu soovides

Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

prostaat

Olen 69 aastat vana.10 aastat tagasi avastati minul prostaat.Olen regulaarselt kainud arsti vastuvotul ja kasutanud prostamol unot.Eelmisel nadalal kaisin jarjekordsetel uuringutel,mille tulemuste pohjal ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Eesnääre ehk prostata on olemas kõigil meestel. Hüperplaasia on eesnäärme keskosa healoomuline suurenemine.
Ravi otsustes ei ole oluline mitte eesnäärme suurus vaid haiguse poolt põhjustatud probleemide ...

Loe edasi

Kusimus Dr. Punab'ile

Lugupeetud Dr. Punab;





Koigepealt palun vabandust jargneva kirja pikkuse puhul aga asjaolude

sunnil otsustasin ikka tulitada.

Olen 37 ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Tere!

Mul on väga kahju, et Teie probleemide lahendamine nii hilja peale on jäänud.

Analüüside kommentaariks ütleksin, et kõik parameetrid on normaalsest tasemest madalamad või ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: