Adekvaatne uuringu tulemus 03.03.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere, mul on selline mure, et mu partneril on peale vahekorda tulitav tunne ja tal on juba pool aastat emakakaela põletikku ravitud. Otsustasin ise ka arsti juures ära käia, sest kahtlustasin suguteede põletikku. Esmalt andsin proovid suguhaiguste kliinikus ja umbes 6 tunni pärast meestearsti juures (ureaplasma, mükoplasma ja bakteri külv). Kui tulemused teada sain, ütles meestearst, et kõik proovid olid korras (ka suguhaigusi ei ole). Kas on võimalik, et meestearsti juures antud proovide vastused ei ole õiged, kuna olin enne seda juba proove andnud ja äkki ei olnud vastavaid baktereid piisavalt?
Partneril on praegu uus ravi, kui ta selle lõpetab ja eeldatavalt terve on, aga peale vahekorda tunneb ikka põletavat tunnet, kas peaksin uuesti meestearsti vastuvõtule minema?
Poiss (19)

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Partneri kroonilise sugutrakti põletiku taga võib tõesti olla ka suguhaigus. Kahekordsete uuringute tulemustes ma ei kahtleks. Siiski leiame selliste kaebuste korral mehel hoopis sagedamini põletiku spermast e. prostatiidi.
Soovitan tulla vastuvõtule. Enne visiiti tasuks tutvuda vastava probleemi optimaalse käsitlusskeemiga portaali sektsioonis Tasub teada / Kiiruuringud meestele.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

sperma uuringu vastus

kas ühest sperma uuringust aitab,et teha kindlaks kas olen viljastus võimeline suguliselteel?
Sperma uuringu vastus.



Tulemus ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Spermide arvu te ei kirjuta. Puudub ka morfoloogia hinnang. Leukotsüüte pole võimalik hinnata vaatevälja kohta. Ilmselt pole analüüs tehtud sellele spetsialiseerunud laboris, seega pole ka informatiivne. ...

Loe edasi

pcr proov

Tere!

Mul on selline küsimus - minul tehti suguhaiguste avastamiseks pcr analüüs, aga tulemus ei näidanud ühtegi haigust. Ma ei ole urineerinud umbes 2,5 tundi enne proovi, aga mul on kahtlus, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Usaldage tehtud uuringu vastust. PCR on piisavalt tundlik meetod, et pisiasjadest mitte häiritud saada. Kui probleem püsib, siis tasuks tulla ja teha uuringud sugutrakti kroonilise põletiku/prostatiidi ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: