Kõva moodustis suguti taga 13.01.04 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere,
Suguti taga, paremal pool ja pigem juba kehaõõnes on katsumisel kõva tükk.
Vasakul pool ma samasugust tükki ei ole täheldanud. Tegu oleks nagu luu või kõhre tükiga, mis ei ole katsumisel valulik, ega ka aja jooksul kuidagi muutunud (s.t. suurenenud ega vähenenud). Kas muretsemiseks on üldse põhjust?

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Selliste muutuste kohta saan mõistliku hinnangu anda ainult peale teie läbivaatust. Suure tõenäosusega ei ole tegu ohtliku haigusega. Siiski soovitan soojalt kõik kahtlased muutused selles piirkonnas meestearsti või uroloogi juures üle konsulteerida.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Kollane punn

Kõva valge/ kollane moodustis munandi nahal. Millega võiks tegu olla. Otseseid kaebusi ei ole.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahjuks ei ava seda formaati pilte ükski kasutusel arvuti. Munandikoti nahal on enamasti rasunäärme umbumised. Osa neist võib ka kaltsifitseeruda ka siis nimetatakse muutust kaltsinoosiks.
Kui häirib, ...

Loe edasi

Kõva tükk sugutis.

Suguti keskel vasakul pool on kõva moodustis. Lõdvestunud olekus ei anna tunda ja urineerimisega ka pole probleemi, ent jäigastunud olekus on väga valulik (rattaga sõites annab ka tunda) ja hästi kõver ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kui nii suur nurk juba tekkinud, siis on haigus juba mitmeid kuid arenenud. Tegemist on Peyronie tõvega. Mida kiiremini ravi alustada, seda parem ravitulemus. Ehk õnnestub veel operatsiooni vältida.

Loe edasi

Valge kõva moodustis peenisepea juures

Millega on tegu ja kuidas ravida?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Vana, krooniline ja tõsise nahakasjustusega eesnahapõletik. Arvestades vanust tuleks välistada ka kehvemad ja haigused. Ainult pildi alusel täpset diagnoosi kahjuks panna antud juhul ei ole võimalik. Soovitan ...

Loe edasi

Piklik kõva valutu tükk suguti naha all

Märkamatult tekkinud valutu piklik kõva tükk suguti naha all, mis sarnaneb pigmendi poolest umbunud rasunäärmega, aga on tavalisest suurem, piklik ja katsudes kõva.

Millega on tegu ja kas ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Selle pildi alusel kahjuks midagi tarka kosta pole võimalik. Sellised asjad peab silmaga üle vaatama ja sõrmega katsuma. Kõige tüüpilisem põhjus on lümfisoonte umbumine. Kui siiski pole paari nädala jookusl ...

Loe edasi

Moodustis munandi nahal

Kõva valge moodustis munandi nahal. Millega võiks tegu olla. Otseseid kaebusi ei ole.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Umbunud rasunääre. Võib aja jookusl ise tühjeneda, võib vaikselt suurenenda. Tervisele ohtlik ei ole. Ravi otseselt ei vaja.

Loe edasi

peenisel mingi krae

suguti ümber on tekkinud mingi imelik krae. põletiku moodi välja ei näe, valus ei ole, lihtsalt mingi kõva moodustis. tekkis umbes nädala jooksul ja võimalik, et kasvab veelgi, mis ma taga tegema peaks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ilmselt on tegemist eesnaha põletikuga. Soovitan vastuvõtule tulla. Juhised uuringule tulekuks leiate portaali sektsioonist Tasub teada / Uuringud meestele.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eesnahk

emm olen 15 eesnahk on kitsas, kui suguti on kõva siis tuleb valuliselt üle, ja ei taha hästi peale minna. kui ei ole kõva siis liigub ilusti st, et tuleb yle ja piale ka ilusti

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Enamasti piisab sellisel juhul korduvast venitamisest. Kui siiski aeg arutust ei anna, siis soovitan vastuvõtule tulla. Osadel juhtudel saab aidata kreemraviga, vahel on soovitav teha väike korrigeeriv ...

Loe edasi

Uroloogia

Viimasel nädalal urineerimine tihedam.Suguti valus.Kusagil suguti peast 3,5cm allpool,suguti sisemuses,keskel,kõva tükk. Umbes ühe cm-se läbimõõduga. Vahekorras ainult ühega.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kahtlus suguhaigusele. Ureetras võimalik kondüloom. Soovitav meestearsti vastuvõtt.
Edu
Margus Punab

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: