seksuaalne identiteet 11.09.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Lp dr Punab! Oskate Te öelda, kas Eestis mõni psühhiaater või psühhoterapeut või seksuoloog või meestearst või mõni muu spetsialist tegeleb seksuaalse identiteedi temaatikaga (õieti selle võimaliku korrektsiooni resp konversiooni küsimustega nö õigemas suunas). Pöördun Teie poole, kuna enamik psühholooge ja psühhiaatreid (ja ka seksuolooge) näib suhtuvat sellisesse küsimuseasetusse (halvasti varjatud) irooniaga (sellisel positsioonil tundub olevat ka Seksuaaltervise Kliinik) või lihtsalt soovib end sellest temaatikast distantseerida (teatav erand näib olevat vaid osa usuäärmuslasi). Lahendus olemasolevat orientatsiooni (nagu seda tajutakse) lihtsalt aktsepteerida (eriti kui seda niikuinii tegelikkuses realiseerida ei kavatseta ja see on vastuolus enda väärtushinnangutega) ei saa ju alati olla universaalne lahendus (kui samal ajal võetakse ette soovahetusi!). Parimat!

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Probleem on keeruline ja kahjuks ei ole ka mina õige inimene teid aitama. Soovitan siiski tagasi pöörduda Seksuaaltervise kliinikusse dr. Poolametsa vastuvõtule. Viimastel aastatel on just tema enim teinud vastavate küsimuste lahendamiseks ja selleks vajaliku süsteemi loomiseks Eestis.
Edu soovides
Margus Punab

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Seksuaalne ärevus

Iga kord kui mõtlen selle peale, et äkki mul ei teki erektsiooni siis täpselt nii ka juhtub, mis arsti juurde ma peaksin minema, mingi tavaline ärevuse psühholoog vaevalt sellise asjaga ju tegeleb?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Meestearst autab selle murega kiiresti järje peale!

Loe edasi

Erektsioonihäire

Kui on diagnoosiks pandud orgaaniline impotentsus, põhjust ei tea. Sõnaline diagnoos on seksuaalne düsfunktsioon. Lugesin just epikriisist: Eesnäärme sekreedi iseärasus. Spermatosoide mikroskoobi vaateväljas: ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Erektsioonihäirel on kolm suuremat põhjuste kompleksi: muutused veresoontes, hormonaalsed häired ja psühholoogilised tegurid. Mõjutada võivad ka eesnäärmehaigused. Kasutatud ravim on hästi toimiv. Arvestades ...

Loe edasi

Peenise suurus

Tere.

Mida teha kui peenis on liiga väike, et rahuldada oma elukaaslast?
Oleme koos olnud 2 aastat (ta on olnud minu ainuke sekspartner).
Mul ei ole olnud probleeme kunagi erektsiooniga, ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Naise ja ka mitte mehe seksuaalne rahulolu sõltub väga vähesel määral peenise suurusest! Tegeleda tuleks tegelike probleemidega. Kui ise hakkama ei saa, aitab meestearsti või seksuaoloogi visiit.

Loe edasi

Probleemid seksuaalse iha kadumisega

Tere. Mul on juba aasta selline probleem, et ei taha enam seksida oma naisega ehk puudub seksuaalne iha. Varem pole sellist probleemi esinenud.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kas ainult oma naisega?
Tüüpilised põhjused: ületöötamine, psühholoogilised probleemid omavahelistes suhetes, meessuguhormooni langus, eesnäärmehaigused. Tulge vastuvõtule.

Loe edasi

Seemnepurse

Tere,

Küsimus seemnepurske surve kohta, Varem nagu tuli "kõva survega" viskus kaugele aga nüüd nagu kuidagi ei pursku nii kõvasti enam seemnepurske ajal. Kas põhjust muretsemiseks?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kõik need tegurid mida kirjeldate, prostatiit ja anafraniili kasutamine, võivad seemnepurske jõudu negatiivselt mõjutada. Lisaks veel palju põhjuseid - tähtsaimad neist organismi üldseisund ja teiselt ...

Loe edasi

seksuaalne nälg

olen aastaid praktiliselt seksita, raske on leida partnerit, sest lapsepõlve alaväärsus tunded löövad naistega suhtlemisel välja - mingi seletamatu hirmu ja ärevuse segu, mis teeb ebakindlaks, või vastupidi ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Küsimus kuulub rohkem seksoloogia töövalda. Esitage oma küsimus palun dr. Haldrele.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

Seksuaalne võimekus ja kubemeseen

diagnoositi kubemeseen, ja samas on langend seksuaalne võimekus.kas need asjad võivad olla seotud? või mul lihtsalt mingi muu probleen et till ei taha verd korralikult täis minna.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Otsest seost ei ole. Seksuaalse võimekuse osas saab mehi edukalt aidata. Tulge vastuvõtule.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

potentsiprobleemid

tere! olen 30 aastane homoseksuaalne noormees. aegajalt esinevad suuremal või vähemal määral potentsiprobleemid. kas suudaksite aidata ja kas olete nõus vastu võtma?

ette tänades

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Kindlasti saab teid aidata. Seksuaalne suundumus arsti suhtumist mõjutada ei tohiks.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

eneserahuldamine

olen 14 aastane ja ma tahaks teada kas kasvades võib homoseksuaalsus kaduda ja kui palju minuvanused onaneerivad

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Puberteed käigus läbivad paljud mehed nö. seksuaalse otsinguperioodi. Teie õrnas eas ei ole seksuaalne orientatsioon veel kindlasti täielikult fikseerunud.
Soovitan oma muredega pöörduda Noorte ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: