Teadmatus 15.05.03 / Meestearst

Külastaja küsib:

Tere.
Probleem selles, et isa helistas mulle u. 2 kuud tagasi ja mainis, et tahab minuga rääkida, ei olevat telefoni jutt. Nii palju siis sain välja pinnida, et tervisemured. Selle aja jooksul oleme küll kokku saanud, kuid ta ei ole mulle oma murest rääkinud, mis teda vaevab. Täna ta rääkis nii palju, et tal on suured probleemid tervisega, et kui läheb operatsioonile, siis on see selline võimalus, et 50% riskiga, et võib alakehast halvatuks jääda. Ise mõtlen, et järsku on vähk või midagi sellist. Tal on olnud probleeme urineerimisega, nii palju ma tean. Viimati teda nägin, siis oli ta vähemalt 10 kilo alla võtnud ja näost nii hall, et tuli hirm peale. Kõige hullemaks pean teadmatust. Saan aru, et inimene ei suuda rääkida ja ega kõik momendid ei ole selleks ka õiged, kuid süda nii valutab. Mõtlesin ,et äkki oskate nii ehku peale öelda, et mis tal võiks probleem olla. Ta on niisiis käinud arstide juures ja teinud proove. Tal on olnud probleeme urineerimisega ja nüüd ta siis räägib, et ta ei taha eluks ajaks halvatuks jääda, kui midagi juhtub (just operatsiooni käigus), et ta enam ei lähe arstide juurde, et elab oma elu. Ma ei saa ka teda aidata, kui ei tea tema probleemi. Kardan, et ka teie mitte. Kuid mul on hing nii haige. Kardan, et kui ta on kaua oma probleemiga üksi, siis ta võib isegi enesetappu üritada.
Katrin

Arst vastas:

Margus Punab

dr Margus Punab

Meestearst

Meestekliinik Tartus ja Tallinnas

Kahjuks ei oska nii vähese infoga midagi mõistliku välja mõelda. Ükski kusemishäirete tõttu testatav operatsioon ei põhjusta sellisel määral halvatust.
Usun, et teie isa on oma arsti lihtsalt valesti mõistnud. Paljud vanemad härrasmehed kes pole harjunud arsti juures käima on vastuvõtul sedavõrd endast väljas, et oluline info jääb kätte saamata. Praeguses situatsioonis soovitan küll isale külla minna ja rääkida veidi mehejuttu. Vajadusel võite alati lisainformatsiooni küsida tema raviarstilt.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Meestearst

Tere

Kas Tallinnas saab teha HIV testi, mis põhineb viiruse RNA määramisel ja annab tulemuse 3 nädalat peale võimalikku nakatumist. Ja kui kindel see test ikkagi on?
Teadmatus ja hirm ajavad hulluks.

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Saab teha Meestekliiniku Tallinna filiaalis. Test on väga täpne. Arvan ka ise, et pole õige inimest kolmeks kuni kuueks kuuks hirmu tundma jätta.
Edu soovides
Margus Punab

Loe edasi

teadmatus

Tereolen 19 aastane!Selline probleem, et sugutil on kaks pruuni laiku täiesti valutud kas mingid seened?

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Ei usu, et need seened on. Diagnoosi saab panna siiski alles peale muutuste nägemist.
Edu
Margus Punab

Loe edasi

teadmatus

Tere! Peenisepea alla ilmus äkki suur punane vill, mis valu teeb kui puudutada. Nüüd see nagu lõhkes ja tekkis sellina haavand. Millega võib tegemist olla ja kaua selline asi seal püsib?
Tervitades ...

Margus Punab

Vastas dr Margus Punab

Diagnoosi muutust nägemata panna ei saa. Soovitan soojalt meestearsti külastada. Kuni paranemiseni peaksite kindlasti loobuma sekuaalelust. Haavandi piirkond tuleb hoida puhas. Põletiku tekkel peab arsti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: