Perinataalne asfüksia 01.12.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere.
Laps sündis erakorralise keisrilõikega kuna keeras induktsiooni ajal ennast tuharaseisu.
Peale sünniepikriisi lugemist olen mures.
Apgar 5/7/9
Pea väljutatud tangidega
Üldseisund keskmiselt raske
Kerge v mõõdukas sünniasfüksia
2min jooksul vajas ventilatsiooni neopuffiga ( FiO2 0.21), edasine adaptsioon rahuldav.
Aju UH oli korras

Siiski olen mures kas edaspidi on põhjust muretsemiseks, et lapsel võivad tekkida neuroloogilised haigused või arenguhäired vms?
Või kui UH oli korras ja apgar 2 oli juba 7, siis pigem ei ole põhjust muretsemiseks?
Olen väga stressis peale epikriisi lugemist ja ei saa süveneda lapse hooldamisele, väga mustad mõtted peas pidevalt.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
pigem on Teie lapsega kõik hästi.Tegelege lapsega ja jätke halvad mõtted järele. Kui midagi konkreetset Teid häirib, siis soovitan pöörduda perearsti vastuvõtule.
Olge rahulik,
parimat
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

asfüksia

Tere! Kas ma peaksin oma lapsega veel igaks juhuks pöörduma kuhugi kontrolli kui laps sündis asfüksiaga? Seni ajani ei ole me ühtki lisa uuringut läbinud.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!























Tere!
Ootan Teid vastuvõtule ...

Loe edasi

õpiraskus

4.kl. õppiv poiss ei tule toime matemaatikaga.Õpetaja sõnul ei suuda keskenduda ja on aeglane.Psühhiaater arvab,et on tegemist sünnieelse asfüksia tunnustega.Soovin ka teiste arvamust kuulda,enne kui midagi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Otsustada saab ainult uuringute põhjal. Soovitan pöörduda lasteneuroloogi vastuvõtule.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: