Laps kukkus 04.08.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Laps kukkus eile üle diivani ääre rõdu peal,ta oli koos isaga ,isa tahtis kiiresti maast tõsta asja ,ja poiss jõudis lennata,tal otsa ees muhk sinikas ,kuigi täna hommikul ärkas laps sama sugune nagu tavaliselt ,naeratab,roomab ,kõnnib toe najal,et kuna peaks arstile pöörduma või mida peab jälgima?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Jälgige lapse käitumist. Ohtlik aeg on siiski juba möödas. Kui laps käitub endiselt, siis pole pöhjust muretsemiseks.
Tervitades
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Kompuutertomograafia lapsele

Tere
Laps kukkus ja viidi kiirabiga haiglasse, kus tehti kompuutertomograafia peast. Laps oli segase olemisega ning magas palju. Uuringu tulemustest selgus, et pea on siiski korras. Nüüd on aga ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Arvan, et muretsete asjatult. Kiirgusdoos, mille laps sai, on väike ega põhjusta ajukahjustust.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Laps kukkus

Tere. Minu 7 kuune tüdruk kukkus voodist alla, umbes 60 cm pealt.
Peale kukkumist korraks nuttis ja peale seda muid sümptomeid pole. Laps rõõmus. Lugesin aga internetist juba igasugu hirmutavaid ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere ja aitäh pöördumast!
Sellelt kõrguselt kukkudes ei tohiks midagi halba juhtuda.Oluline on kindlasti põranda materjal. Kui lapse käitumises muutusi ei näe(unisus, oksendamine, pidev vigisemine), ...

Loe edasi

laps kukkus

Tere! Ninelt kukkus mul 5kuune beebi eile diivanilt maha ca 60cm kõrguselt parkett põrandale lüües pea vastu maad ära, nutt peale seda oli lohutamatu kuid peapõrutusele viitavad sümptomid puudusid. Täna ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh küsimast! Arvan, et muretsemiseks ei ole põhjust.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Kukkumine

Tere! Laps kukkus esmaspäev diivanilt põrandale selili u 35 cm kõrguselt, tänaseks kolmas päev möödas sellest ja lapse olekus muutusi pole on endiselt rõõmus ja mängib. kas on põhjust muretseda?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Muretsemiseks ei ole põhjust.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi

Lapse kangestumine

Laps on 1a ja 2 kuud vana. Õppis kuu aega tagasi just käima. Täna tuli teisest toast, jonnis natuke ja ilmselt seetõttu komistas ja kukkus näoli põrandale. Sai tõsiselt haiget ja nuttu oli palju. Aga hirmutas ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast!
Arvan, et tegemist on nn. afektiiv-reflektoorsete hoogudega, mis võivad tekkida lastel reaktsioonina valule. Laps kasvab nendest välja. Soovitan siiski pöörduda ...

Loe edasi

peapõrutus

Tere,
meil juhtus nii, et laps kukkus oma väikese jalgadega tõugatava auto pealt pea ees vastu kivipõrandat. Kohe tekkis otsaette sinine muhk, laps nuttis ja ma võtsin ta sülle ja panin külmakoti ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
kui laps ei ole uimane-(peale magamist), ega oksenda või käitu talle muidu mitteiseloomulikul viisil, siis pole vaja kuhugi pöörduda. Kui lapse olek või käitumine Teid häirib soovitan pöörduda ...

Loe edasi

lapse kukkumine

Minu 4 kuune laps kukkus 40cm. körgusest voodist pörandale vaiba peale.peale kukkumist nuttis laps natuke,siisrahunes.Nüüd on möödas ööpäev,lapse käitumises midagi tavapäratut märganud ei ole.Kas on pöhjust ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Arvan, et muretsemiseks põhjust ei ole.
Lugupidamisega,
Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: