Krambid vastsündinul 17.12.22 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Oskate lahti seletada:
Uuring tehtud Tallinna Lastehaiglas:
Teostatud EEG uuring 04.10.22.: Normist erinev EEG. Hajusalt teravaid transiente F/FCT - võimalikud epileptiformsed avaldused, eelmise uuringuga võrreldes leid tagasihoidlikum. MRT uuring 8 päeva vanuses: IVH II bilat. HIE -le viitavad signaali muutused basaaltuumades ja mõlemal pool valgesaines, kohati vähest verd subduraalsel. Aju Uh viimati 1 kuu vanuses: IVH II bilat - soodne dünaamika võrreldes 04.10.2022 UH-uuringuga, tänasel uuringul verehüübeks sobivat lisastruktuuri nähtavale ei tule. Tagasihoidlik lentiikulostriaatne vaskulopaatia - dünaamikata. Tsüstilisi muutusi lisandunud ei ole.


Uus uuring Tallinna Lastehaiglas 13.12.2022:
Kirjeldus: Laps on uuringu algul ema süles,sööb pudelist, on unine. Registreerub valdavalt delta-sagedusega aktiivsus, seas hajusalt teravaid laineid. Uinub, registreeruvad pikad unekäävid verteksil. Ka une ajal väheseid teravaid laineid, enam tsentraalaladel, paremal kohati eristatav ka faasipööre. Uuringu lõpul ärkab, registreerub pidevat aeglast aktiivsust, millele ladestub lihasaktiivsust, Laps muutub rahutuks. Silmade katmisel tagaalade rütmi ei eristu. Xltek Järeldus: Normist erinev EEG. Eakohane põhifoon ja unetunnused. Püsivad teravad lained tsentraalaladel.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere ja aitäh pöördumast,
nii EEG kui ka MRT/UH uuring viitavad positiivsele dünaamikale. Seda, kuidas lapse areng kulgeb ning kas ta vajab ka antiepileptilist ravi, näitab aeg. Pikka prognoosi pole praegu teha võimalik.
Parimat
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Krambid

Kas see on ohtlik ning kas peaksin muretsema?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
olete kahjuks probleemi kirjeldamata jätnud.
Anu Sööt

Loe edasi

Krambid?

Tere
Meie 8 kuune tütar teeb aegajalt imelikke järske liigutusi ja nagu kõõritab silmi. Käisime neuroloogi juures, kes saatis meid ajuvoolude uuringule. Uuring on järgmine nädal.
Küsimus ongi ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Krambid tekivad lastel väga mitmetel põhjustel, mis põhjustavad ajukahjustust. Arvan siiski, et Te ei peaks ette muretsema, sest kõik liigutused, mida imikud teevad, pole ...

Loe edasi

krambid



Laps .Vanus 3,5 aastat. Öösiti une ajal aeg ajalt esinevad krambid, mõnikord rahutu uni, nuttab unes. Muidu on rõõmsemeelne ja aktiivne laps. Kas on põhjus neoroloogi juurde pöörduda.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh küsimast! Soovitan kindlasti neuroloogi poole pöörduda.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi