Kas põhjust muretseda? 09.02.17 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Annan endale aru, et olen hüpohondrikusele kalduv ema, kes pidevalt oma lapsi kontrollib ja nende pärast muretseb. Perearst on minu muredesse juba ammu kerge skepsisega suhtunud, aga ikka ei anna rahu. Kirjeldan natuke oma poega, kas näete probleemi?

1. Poiss arvutab vabalt 20 piires, loeb ja kirjutab lihtsamaid sõnu.
2. Ta on suur (130cm ja 33kg) ja suhteliselt kohmakas.
3. Käeline tegevus on väga nõrk - talle ei ole kunagi meeldinud joonistada, voolida jne. Tähti kirjutab siiski üsna ilusasti.
4. Kõne on kehvake, kui meelde tuletada, et räägi ilusasti, siis oskab küll, kuid muidu pudistab hirmsasti.
5. Sporti teeb meelsasti, mängib jalgpalli ja käib judos.
6. Üldiselt on terve poiss, kuid väga tihti on tal köha (eriti hammaste krigistamise perioodil).

Minu mure on selles, et ta periooditi krigistab öösiti hambaid, sel perioodil on ka pissimisega probleeme (öösel alla ei tee, kuid ütleb, et nagu oleks pissi häda, aga pole ka) ja ka pepu sügeleb, samal ajal on ta tavapärsest rahutum ja aktiivsem, see aeg on umbes 3x aastas.
Tal ununevad vahel sõnad, et "kuule, see noh, mis see nüüd oligi, ahjaa kapsas".
Peenmotoorikat tehes tal käed nauke nagu värisevad, kuid see on harjutades vähemaks muutunud.
Tal on mimeid kordi olnud ussid ja kas võib olla, et me ei ole nendest päris lahti saanud ja need mured on nendest? Või näen ma igas asjas tonti?

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere!
Aitäh pöördumast!
Teie kirjelduse alusel on väga raske midagi kindlat öelda. Arvan et tema arengu pärast muretseda pole vaja.
Ussiproove on võimalik korduvalt teha, et see probleem välistada.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Kukkumine

Tere! Laps kukkus esmaspäev diivanilt põrandale selili u 35 cm kõrguselt, tänaseks kolmas päev möödas sellest ja lapse olekus muutusi pole on endiselt rõõmus ja mängib. kas on põhjust muretseda?

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere!
Aitäh pöördumast! Muretsemiseks ei ole põhjust.
Lugupidamisega
Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: