öine rahutus 01.06.05 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere. Mure on selles, et 8 kuune poiss magab viimased kuu aega juba väga rahutult. Nutab läbi une vahest ärkab ka ülesse, annan süüa aga natukese aja pärast joriseb jälle. Kas võib see olla sellest, et äkki hakkavad hambad tulema aga kas siis nii kaua enne tulekut juba tekitavad valu? Kuu aega tagasi tahtsin ka öist söömist välja harjutama hakkama, ka see võib ju üheks põhjuseks olla. Vahest hommikuti tunnen kui väsinud ma olen kui ta on öö jooksul rohkem jorisenud. Kas lastele mingit rahustavat teed ei ole mida saaks õhtuti anda? See probleem hakkab juba väga ära väsitama. Päeval on ta heas tujus mängib ja magab hästi. Sooviksin teie nõuannet, ette tänades ja kõike head soovides . Armsa poisi emme.

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere,
aitäh pöördumast! Hammaste tulek on küllaltki tõenäoline põhjus. Rahustavat teed saate apteegist küsida-sobivad samad teed, mis täiskasvanutele ja mõnele lapsele mõjuvad nad päris hästi.
Edu ja kannatlikkust!
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

Rahutu uni

Tere, minu laps on 1a ja 2 kuu vanune. Paar kuud tagasi ta äkki enam öösiti ei maganud, sahmerdab voodis, keerab küljelt küljele ja siis ärkab üles ning hakkab nutma. Ja nii terve öö läbi juba mitu kuud. ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Lapse rahutu uni on üks sagedasemaid pöördumise põhjusi. Oleme soovitanud rahustavaid teesid juua anda. Sobib kummel, piparmünt.
Selles vanuses on olulisim kõne mõistmine. ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi