minestamine 07.12.04 / Lasteneuroloogia

Külastaja küsib:

Tere!

Minu 4-a tütrel jääb vahel nutma puhkedes hing kinni. Seda on esinenud väikesest peale kuid mitte väga sageli. Viimasel korral juhtus see poes olles kui ta meid ei näinud ja ehmatas Tüdruk puhkes nutma ja tõmbas hinge kinni ning kaotas ka korraks teadvuse. See oli lühiajaline ja möödus lapse sülle võtmisel ja teda raputades. Kas on põhjust tõsiseks muretsemiseks ja millest on sellised hinge kinni jäämise põhjused ja tagajärjed. Olen väga murelik.
Teid ette tänades,
Ülle

Arst vastas:

Anu Sööt

dr Anu Sööt

Laste neuroloog

Elite Erakliinik

Tere Ülle,
aitäh küsimast! Tegemist ongi nn. hinge kinnihoidmise hoogudega, mis on seotud teatud vanusega. Need kaovad lapse kasvades, ega ole seotud lapse arenguga.
Tavaliselt neid peale 5-ndat eluaastat enam ei esine.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lasteneuroloogia

minestamine

Minu 15-aastane tütar minestab,kui tuleb minna arsti juurde,kui on koolis anatoomia-,bioloogiatund vastava teemaga.Ta ei kannata arstiprotseduure(süstimist,hambaravi jm.)Mida teha,et teda aidata?.Ta on ...

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
tavaliselt inimene minestab püstiasendis. Istudes ei peaks seda juhtuma. Kui juhtub, siis soovitan kardioloogi vastuvõtule pöörduda.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi

minestamine

Mida arvata, kui 4,5 aastane laps minestab hommikuti kui läheb ennast pesema? Seda juhtub umbes 1kord kuus.Kas on põhjust muretsemiseks?Peaks arvatavsti konsulteerima perearstiga. Aitäh.

Anu Sööt

Vastas dr Anu Sööt

Tere,
aitäh pöördumast! Soovitan kindlasti konsulteerida perearstiga, sest väga oluline on välja selgitada teadvusekao põhjus.
Lugupidamisega,
dr. Anu Sööt

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi