Neonatoloog 06.04.21 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere.

Miks saadetakse vastsündinud laps neonatoloogi vastuvõtule ?

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Neonatoloog on lastearst, kes ravib vastsündinuid ja väikseid imikuid. Neonatoloogile saatmise põhjuseid on väga palju, st ükskõik milline tervisemure lapse esimesel elukuul.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Vastsündinul lümfisõlmed pea piirkonnas jätkuks

Tere
Küsisin mingi hetk nõu lapse lümfisõlmede osas mis tekkisid 1-nädala vanuselt kukla piirkonda. Hetkel tekkis vasakule veel 1.Siiani püsinud mõõtmetelt samas suuruses.Nüüdseks tehtud ka uhd ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ka täiesti tervetel lastel võivad olla kuni 5 mm suurused lümfisõlmed tuntavad kaela piirkonnas, kuklas, kaenlaalusi ja kubemes. Vereanalüüsi vastuseid ei oska kommenteerida, sest ma ...

Loe edasi

Nõgesetee ja madal hemoglobiin

Tere! Lapsel hemoglobiin madal - 86, põletiku näit 120. Teostatud uuringud haiglas, leid neg. Saanud suu kaudu raua preparaati. Kas on seos HGB ja CRV vahel ( mida madalam HGB, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

CRV näitab eelkõige põletikku organismis. Ka vererakkude lagunemise korral võib CRV olla veidi tõusnud, aga väärtus 120 mg/l on ikkagi põletiku näitaja.
Enneaegsetel on aneemia ...

Loe edasi

Pülorospasm ja selle diagnoosimine

Tere!

Meie 2,5 kuusel pojal on perearsti poolt diagnoositud maolukuti spasm (seda minu poolt kirjeldatud sümptomite põhjal). Sama diagnoosi kinnitab ka neonatoloog (poja sündis 5 nädalat enneaegsena, ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Kahjuks ei selgu Teie kirjast, millised on Teie lapse vaevused. Kas tegemist on tõepoolset maolukuti spasmiga, mille korral toit ei liigu seedekulglas edasi, või on tegemist maolukuti ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: