Kurgumandlid 24.05.20 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Tere

Minu lapsele pandi diagnoosiks krooniline mandlipõletik e tonsilliit. Mandlid on suured ja ava väike (cm). Kirurg soovitas lõikust. Kas see on õigustatud või tuleks oodata? Laps magab suu lahti ja hambad lagunevad, norskab ja nohiseb. Silmaalused on sinised. Kui tuleb köha, siis see vindub kaua. Aeg- ajalt on kurk valus.
Minu ämm on tuline lõikuse vastane ja leiab, et neid ei tohiks eemaldada, sest need on vajalikud. Tema arvates mandlid ei ole nii suured ja neil ei ole midagi viga. Kas haiged kurgumandlid on veel vajalikud?


Parimat soovides

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Kui mandlites on krooniline põletik, siis võiks ikkagi mandlid eemaldada, sest põletikukolle ei ole organismile hea.
Kui laps norskab ja nohiseb ja magab suu lahti, siis tuleks ka kontrollida ega ninas pole turset, mis takistab ninahingamist. Laps peaks ikkagi hingama nina kaudu, sest ninal on oluline roll sissehingatava õhu puhastamisel, niisutamisel ja soojendamisel.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

KÖHA

TERE!
Minu 7-aastasel pojal oli detsembri alguses köha. See kestis kolm nädalat.
Pärast seda ta hakkas köhatama ja vahel olid ka tugevamad köhahood.
Pöördusin lastearsti poole. Kuna ...

Vastas dr Heli Grünberg

Tere,
Pöörduge palun laste allergoloogi-pulmonoloogi (kopsuarst) vastuvõtule. Vahel võib niisuguse köhimise taga varjus olla astma.
Head tervist soovides
Heli Grünberg

Loe edasi

hingamine

Tere,

juba mõnda aega tõmbab minu 9 aastane poiss järsult ninaga õhku sisse. Nagu oleks tal nohu ja nuusata ei viitsi, aga tegelikult on kõik korras. Nina on lahti ja õhk käib normaalselt. ...

Vastas dr Merle Paluste

Lugupeetud lapsevanem!

Kõige tõenäolisemalt on see seotud õhtuse väsimuse või närvilisusega. Soovitan pöörduda neuroloogile.

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Küsi foorumist

Küsi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: