Punnid, laigud nahal 16.03.15 / Lastehaigused

Külastaja küsib:

Millega on tegu?
2 nädalat on punnid-laigud olnud vaid näos ja peas, viimasel nädalal on levinud rinnale. Punased laigud tekivad beebil rinda imedes, nuttes ja siis kui läheb higiseks. Osade laikude sees on punnike valge peaga. Need punnid mis pole enam punased on lihtsalt nahapinnast kõrgemad ja nahk on krobeline.
Õues olles ning keedu veega nägu puhastades laigud kaovad ning punnid pole nii nähtavad.
Minul ega mehel allergiaid pole. Minu toidus pole samuti allergiaid soodustavaid toiduaineid (tsitruselised, shokolaad, pähklid jne ).

Arst vastas:

Tiia Voor

dr Tiia Voor

Pediaater

Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastekliinik

Tere!

Tegemist võib olla vastsündinu/imiku mööduva pustuloosiga, mil puhul lööve tekib tavaliselt 3-4 elunädalal ja seda on kõige rohkem näol ning ülakehal. Lööve tekib seetõttu, et lapse nahk puutub pärast sündi kokku mitmesuguste mikroorganismidega (näiteks malassezia) ja reageerib lööbe tekkega.
Lööve möödub iseeneslikult ning mingit ravi ei vaja.

Lugupidamisega,
Tiia Voor

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Lastehaigused

Lapsel sugelevad punnid tervel kehal

tere.lapsel jalgadel seljal ja kõhul punnid.mis sügelevad väga hullusti.enne olid ka laigud seljal ja kõrvadetaga koos punnidega aga nüüdseks laigud kadunud.. eelnevalt on ka olnud aga ainult kaheks päevaks ...

Tiia Voor

Vastas dr Tiia Voor

Tere!

Ilma punne oma silmaga nägemata (näiteks kõhul olevat löövet) on väga raske diagnoosi panna. See võib olla allergiline lööve, kas lööbe põhjuseks on kass, selles ma kahtlen. Pigem võiks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi