Podagra proov jalast 16.11.20 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Kas tehakse ka podagra proovi mis võetakse jalast.Kusihape plasmas.On pandud podagra diagnoos kuid viited sellele küsitavad.Äkki ITk või PERH.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Podagra diagnoosimisel kasutatakse kliinilise pildi hindamist koos radioloogilise uuringu ja labori uuringutega.
Kusihapet määratakse vereseerumist. Liigesevedeliku uuring on selle diagnoosi puhul tehtav küll, kui liigesevedelikus hinnatakse kristallide olemasolu. Kusihapet liigesevedelikust tõenduspõhises meditsiinis ei kasutata, kuna puuduvad usaldusväärsed referentspiirid (normi väärtused) tulemuste hindamiseks.

Kristallide uuringut meie labor teeb. Kuid selleks on vaja liigesest punkteerida liigesevedelikku. Viimase eelduseks on liigeses suurenenud kogus vedelikku. Seda punktsiooni teeb arst, kui peab liigese punkteerimist vajalikuks.

Lihtsalt jalast kui sellisest proovi ei võeta.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Madal ferritiini tase

Tere!

Sooviksin infot, kas mul on põhjust olla väga mures oma ferritiini taseme pärast (4.8)?
Mis võib põhjustada nii madalat ferritiini taset?
Panen juurde ka analüüsi vastused

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ferritiin on madal ilmselt rauadepoo tunnuseks teie puhul. Teil on vähe väljendunud aneemia (hemoglobiin 114g/L).
Ferritiini väärtus võimaldab kaudselt hinnata rauadepoode suurust. ...

Loe edasi

Vere settekiirus

Tere,

Tekitab muret referentsväärtusest kõrgem vere settekiirus.
Olen 31-aastane, 3 kuud tagasi sünnitanud naine. Viimaste kuude jooksul olnud korduvad rinnapõletikud, muid tervisehädasid ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

ESR 36 mm/h on teie eagruppi arvestades tõesti suurenenud. Põhjuseid võib tal olla teie puhul mitu - rasedus suurendab iseenesest ka ESR väärtust, teil oli hiljuti sünnitus, võib-olla ...

Loe edasi

Kõrge ferritiini näit väikelapsel

Tere. Küsimus on 3-a. tütarlapse vereanalüüsi kohta. Lapsel tekkis kolm päeva tagasi palavik 38,6, aga mitte mingeid muid haigussümptome peale palaviku ei tulnud. Esimesel päeval sai paratsetamooli, mis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kirjeldate, et lapsel olid infektsiooni nähud.
Selle järgselt on ferritiini suurenemine ootuspärane, kuna ferritiin on nagu CRP-gi ägeda faasi valk ja igasugune põletik ja infektsioon ...

Loe edasi

Vereanalüüsid ja uriiniproov

Tere,
Seoses kõrge vererõhuga määras perearst mulle analüüsid, aga kuna veel arstile aega on ja ma ei oska vastuseid lugeda.Vererõhu ravi pole mulle veel määratud, kuna alles kodus mõõtmisel kõigub ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Uuringutulemused on üldiselt korras.

Ainus näitaja, mis jälgimist vajaks on valk uriinis 0,3 g/l. See on väike kogus, kuid kui teil noore inimesena on probleeme vererõhuga, ...

Loe edasi

vereanalüüs

Soovin teada, mida näitab vereanalüüsis Ret number ja millega on tegu kui see on lubatust üle 10 ühiku kõrgem(84,3)?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

See on retikulotsüütide arv ja suurem on ta siis, kui inimene paraneb verekaotusest või kroonilisest aneemiast. Näitab, et vereloome töötab.

Marge Kütt

Loe edasi

Vereanalüüside tulemused

Tere. Sooviks adekvaatset ülevaadet vereanalüüsi tulemustest. Nimelt on probleeme Ferritiiniga ning avastasin ka, et trombotsüüdid ning tombokrit on madalate väärtustega. Vereanalüüs tehtud Synlabis. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ferritiini väärtus on tõesti madalam, samas ei ole teil aneemiat.
Rauavaeguse markantseks avalduseks oleks Hgb ja Htk , samuti MCV, MCH ja MCHC vähenemine, mida teil õnneks ei ole. ...

Loe edasi

Vereproovi tulemused

Tere!

Olen varsti pea 10 aastat artriiti põdenud ja selle tõttu käin kord kvartalis kontrollis. Viimane vereproovi andmine oli suvel, siis olid kõik näitajad korras. Sügisel erinevatel põhjustel ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile muret tegevad lümfotsüütide ja monotsüütide üldarv on tegelikult normilähedased ja muretsemiseks ei ole põhjust. Minimaalset suurenemist võib põhjustada näiteks põetud viirusinfektsioon. ...

Loe edasi

püsivalt madalad leukotsüüdid

Tere!
Murelikuks teeb madal WBC tase, mis on püsinud nii alates oktoobrist.
Kordus-vereproove on tehtud 5 ja ajalises järjekorras tulemused sellised:
2,7; 2,8; 3,1; 4,1; 2,4
Esmaselt ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vaatasin üle teie poolt lisatud vereproovide väärtused ja midagi alarmeerivat silma ei hakanud. Tõsi, et leukotsüütide väärtus on püsivalt madal ja see ei ole päris tavapärane teie noort ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Käisin gastroenteroloogi kontrollimisel. Mul tihti on kõrvetised. Ta saatis mind vere analüüsile. Et Mono% 13.1% ja mono 0.74 ( mind see häirib et % on normist kõrgem. Kas mul ei ole mingid põletikku ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile muret teinud monotsüütide hulk on teil tegelikult referentspiirides, kuna eeskätt arvestame rakkude mõõdetud üldhulka (mono 0,74 ...0,24-0,8). Protsent on arvutuslik parameeter ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere. Olin kaks kuud tagasi haige. Köha, nohu, siiani natuke röga kurgus. Arst tegi analüüsi. Osad asjad paigast ära. Kas põhjust on muretsemiseks?
Seerum
CRP
1.74 mg/l <10
06.01.202111:04 Veri

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereproovi tulemused on teil korras. Ka rakkude üldarvud on tegelikult paigas. Saan aru, et teile tegid muret referentsväärtuste piirist veidi väljas olevad tulemused (WBC, Mono, Lymph), ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: