Lapse vereproov 22.04.19 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere

Lasin lapsele synlabis teha vereproovi, lihtsalt kontrolliks borrelioosi oma kuna tal oli puuk 2018 sept. See oli korras. Kuna aga talle pole tehtud väga kaua tavalist lasin selle ka juba teha kui seal olin. Oleme märtsis haiged olnud nohu kurk köha pikemalt siin aga ei midagi erilist.. viiruse perioodil siin higistas rohkem ja pârakulôhendid olid tal ka, ta vennal oli ka see viirus 8a ja sama lugu. Pôletikku pold kumbalgi seda kontrolliti näpust. Aga vereproov selline nagu pildil ja monotsyydid kôrged- kas peaka muretsema , kontrollima midagi veel, vôi ei. Käisime alles lastearstil Reet Raulase juures tema midagi ei täheldanud aga siis me polnud veel vereproovi teinud. Laps siis tydruk ja 5 aastane.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Monotsüütide arvu suurenemine toimub sageli viirusinfektsiooni põdemise järgselt ja paari nädala pärast on rakkude üldarv jälle referentspiirides. Seega võiks leid olla seotud hiljutise haigusega.
Kui laps on terve ja kaebusteta, pole vereproovi paari nädala pärast tingimata vaja korrata. Kui aga on kaasuvaid tervisemuresid, siis võib 2-3 nädala pärast vereproovi korrata.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Lümfotsüüdide suhtarv kõrge.

Oskate lahti seletada seda et lümfotsüüdide suhtarv on üle normi? Nimelt on mul aastast 2015 kuni siiani selle näit olnud pidevalt üle normi. Norm on 20-40%, aga minul pidevalt sinna 50 piirimaile. Sellega ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Lümfotsüütide suhtarvu muutus ei ole tavaliselt haiguslik. Kindlasti tuleks vaadata, kas lümfotsüütide absoluutarv jääb referentspiiridesse. Kui jah, siis on kõik korras. Suhtarv on nii ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere
Andsin vereanalüüsi seoses sellega, et esines öist higistamist,uimasust ja väsimus ja peavalusid. Lisasin ka faili tulemustest. Normist väljas oli WBC 10,5 (norm kuni 9,3), neutrofilid 8 (norm ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie näitajad on 5 kuu jooksul laboriarsti pilgule stabiilsed, väikesed kõikumised on täiesti normaalsed.
Nn. "norm" kätkeb endast 95% elanikkonna keskmist, 5% inimestest jäävad ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,

Sooviksin palun küsida järgmiste vereproovi tulemuste kohta:

Hematokrit 32,2%
Retikulotsüütide suhtarv 0,48%
Retikulotsüütide arv 21,7 E9/L
Retikulotsüütide ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Arvan, et teie vereanalüüs võib viidata vähe väljendunud rauapuudusaneemiale. Kahjuks ei ole kõiki näitajaid vereproovis. Soovitav oleks teha uuring ferritiinile, mis näitab organismi ...

Loe edasi

Vereproov lapsel

Tere

Laps tydruk 5 a , tegime synlabis vereproovi, kuna oli olnud puuk kontrollisimw igakajuhuka borrelioosi- seda ônneks pole. Kuna polnud ammu teinud ka vereproovi tegime. Vastused pildil. ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

5-aastase lapse monotsüütide arvu normivahemik on 0,2 - 1,1 E9/l, Teie tütre monotsüütide tulemus mahub sellesse vahemikku. Selle analüüsi tulemuse põhjal pole kordusanalüüsiks vajadust.
Loe edasi

HIV RNA QN test

Tere,

Kui täpne on HIV RNA QN test HIV viiruse määramisel? Test sai tehtud Synlab laboris 10 päeva peale kahtlast kontakti. Praegu oli testi tulemus negatiivne.

Tänades

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kõikide laboriuuringute osas on teoreetiline võimalus nii valepositiivseks kui valenegatiivseks tulemusekś.
Seega tõsise kahtluse olemasolul võik alati kaaluda test korduvat teostamist ...

Loe edasi

Vere näidud

Viimastel kuudel on väsimus peaaegu tappev. Lihased on nagu vanast ajalehest ja liigesed valutavad hullusti, mälu on suht olematu. Perearst määras vereanalüüsi. Mh oli 11. aprillil hb 114, ferritiin seerumis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Hematoloogilise uuringu mulle edastatud tulemuste põhjal jääb mulje, et aneemiat teil ei ole (hgb ja erütrotsüütide indeksid MCV, MCH, MCHC on referentspiirides). Samas on ferritiini ...

Loe edasi

Kas vereanalüüsi tulemuste pärast on põhjust muretseda?

Sai tehtud vereanalüüsid.
Üks arst, kelle juures käisin uuringutel ütles, et minu kasvaja antigeen 125 tase on kõrge ja see viitab juba mingitele nö muutustele rakkudes. Minu oma arst ütleb, et ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

CA 125 annab teistest kasvajamarkeritest sagedamini valepositiivseid tulemusi ( kuni 30% healoomulisteks osutunud protsesside puhul).
Positiivsuseks on healoomulised põhjused rasedus, ...

Loe edasi

Vereproovi tulemused

Tere, nädal tagasi tekkis nõrkusehoog, peale trenni. Silme ees ringid, vasakul pool peavalu, külm higi). Enesetunne kehv. Võeti vereproovi ja tulemused:
WBC; 9,6
RBC: 6,64
HGB: 18,7

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ainult vereproovi alusel on keerukas hinnangut anda. Nõrkus, peavalu ja külm higi võivad olla vererõhu tõusu tunnuseks, aga see ei ole ainus võimalik põhjus. Soovitaks kindlasti teha ...

Loe edasi

Parasiitide analüüsid

Tere!

Sooviksin teha roojaanalüüse ebamääraste kaebuste tõttu soolestikus/maos, millele pole põhjust leitud.

Nimelt olen juba aastaid hädas ootamatult tekkiva iiveldusega, mis ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie kaebused ei viita sooleparasiitide olemasolule.
Kuid kui laborisse saadetakse väljaheiteproov sooleparasiitide uuringuks, siis uuritakse materjali mikroskoopiliselt ja ükskõik ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi