Uuringute tulemused - neerufunktsioon 20.09.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere! Kuna mul on juba pikemat aega silmaalused turses ja WC-s käin väga tihti, lasin igaks juhuks teha laboris neerufunktsiooni uuringu. Kas on mõni näitaja, mille pärast peaks muret tundma (vt lisatud fail)? Veresuhkur 6,0 on liiga kõrge? Andsin proovid hommikul, ilma enne söömata. Tänan vastuse eest.

Arst vastas:

Liisa Kuhi

dr Liisa Kuhi

Laborimeditsiini arst

Ida-Tallinna Keskhaigla

Tere!

Minimaalselt refentspiiri ületava veresuhkru väärtuse pärast muretsema ei pea. Paastuglükoosi läviväärtus suhkurtõve diagnoosimiseks on oluliselt kõrgem (≥ 7 mmol/L). Esineb mitmeid põhjusi, miks glükoos võib olla ajutiselt pisut kõrgema väärtusega. Püsiva kõrgenemise tuvastamiseks peaks tegema glükoosi kordusmääramise vereplasmast. Proovi tuleks anda infektsiooni või stressivabal perioodil. Kui tulemus ületab korduvalt referentspiiri ülemist väärtust, tasub nõu pidada perearstiga.
Neerufunktsiooni näitaja ja teiste analüüside väärtused on normi piires.

Parimate soovidega
Liisa Kuhi

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemused

Tere

Olen 30 aastane mees, kaal: 82 kg, mittesuitsetaja.

Oleksin tänulik kui vaataksite üle ja annaksite hinnagu järgmiste vereanalüüsi näitajate osas:

Hemoglobiin ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie uuringuvastused on referentspiirides ehk vastavad ootuspärastele tulemustele. Kontrollitud on kliiniliste verd, puuduvad aneemiua ja põletiku tunnused. Neerufunktsioon normis. Kolesterool ...

Loe edasi

Alkoholisisalduse mõõtmine veres

Tere! Sooviksin saada informatsiooni selle kohta, milliseid meetodeid kasutatakse tänapäeval etüülalkoholi sisalduse mõõtmiseks veres. Millised on levinumad uurimismetoodikad, kas erinevate metoodikate ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Eestis kasutatakse etanooli määramiseks veres põhiliselt ensümaatilist meetodit kolorimeetrilise detekteerimisega st. lahuse värvuse muutust analüüsi käigus. Kontrollmeetodiks on gaaskromatograafia, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: