HEMATOLOOGILISED UURINGUD 12.02.18 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere, käisin vereanalüüse andmas ja selgus, et osades näitajates on kõrvalkalded. Kas see on midagi, mille üle peaks muret tundma? 2 nädalat tagasi eemaldati mul ka kirurgiliselt sünnimärk ja nädal tagasi oli laps kodus haige (kõrge palavik, kurguvalu, kerge nohu), aga ma ise jäin haigusest puutumata. Kas need 2 tegurit võivad mõjutada neutrofiile, monotsüüte ja leukotsüüte? Või võib selle taga midagi muud olla? Lisan tulemused.


HEMATOLOOGILISED UURINGUD
Ref. väärtus


Hemoglobiin 128 g/l 118-150
Hematokrit 39,4 % 37,0-47,0
Leukotsüüdid 3,7 E9/L 4,1-9,4
Erütrotsüüdid 4,20 E12/L 4,00-5,10
MCV 93,8 fl 82,0-99,0
MCH 30,5 pg 28,0-36,0
Trombotsüüdid 175 E9/L 150-450
Neutrofiilide suhtarv 36,5 % 40,0-80,0
Eosinofiilide suhtarv 4,1 % 1,0-5,0
Basofiilide suhtarv 0,8 % 0,0-1,0
Monotsüütide suhtarv 14,7 % 1,0-11,0
Lümfotsüütide suhtarv 43,9 % 20,0-45,0
Neutrofiilide arv 1,3 E9/L 1,50-6,70
Eosinofiilide arv 0,2 E9/L 0,03-0,44
Basofiilide arv 0,0 E9/L 0,00-0,10
Monotsüütide arv 0,5 E9/L 0,20-0,80
Lümfotsüütide arv 1,6 E9/L 1,30-3,60

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Praegu on viiruste hooaeg ja teie vereanalüüsis on veidi suurem monotsüütide ja lümfotsüütide suhtarv. See muutus on küllalt sage viirusinfektsiooni põdemise järgselt, ka viirushaigega kokkupuutumine tuleb kõne alla. Haige lapsega te puutusite kokku, kuid ise ei haigestunud.
Arvan, et muretseda ei ole põhjust, kuna nii lümfotsüütide kui monotsüütide (absoluut)arvud on normi piirides, seega pole põhjust kahtlustada verehaigust või sünnimärgi eemaldamise järgset põletikku.

Eemaldatud sünnimärgi piirkonda tasub muidugi jälgida põletiku suhtes (piirkonna punetus, turse, valilikkus ja sellega kaasnev palavik) või samas piirkonnas tekkivate uute nahamuutuste suhtes. Kui neid ei esine, pole vaja arsti poole pöörduda.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüs

Tere,
mure on selline, et lasin teha umbes kuu aega tagasi analüüsid kus LYMPH#3,94 LYMPH%57,9 NEUT%35,7. Nüüd küsimus selline, et kas nende näitajate põhjal peaksin laskma teha põhjalikumad uuringud. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere!

Sain aru, et teil on probleemiks luuvalud, hematoomid nahal ja kõhupuhitus. Teid nägemata ja ainult paari labori parameetrit lugedes on keeruline soovitada, kas peaksite pöörduma hematoloogi ...

Loe edasi

biokeemilised uuringud

Soovin küsida biokeemilised uuringud verest. Antistreptolüsiin-0 411U/ml
Kreatimiin 105 mo1/L
...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Nende analüüsitulemuste põhjal on raske sügavamaid järeldusi teha. Ainukene normist väljas olev vastus on ASO, mis viitab läbipõetud streptokokk-nakkusele. Ägedat põletikku praegu ei paista ...

Loe edasi

vereanalüüs

Olen 42-a. naisterahvas. Tarvitan Plaquenyli 1 tbl./päevas. Tegin perearsti juures vereanalüüsi, et vastustega minna reumatoloogile.
Mida need numbrid tähendavad - kas mõni normväärtusest väljas ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Nende tulemuste põhjal võiksite pöörduda hematoloogi või sisearsti poole aneemia e. kehvveresuse kinnitamiseks või ümberlükkamiseks, sest hemoglobiin 97 g/L on liialt madal ja ka punavereliblede ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi