Analüüsi vastused. 07.12.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Lasin teha synalbi laboris 5 osalise kordus hemogrammi. Kaks nädalat tagasi haigestusin kõhugrippi ja siis oli veres tõusnud leukotsüüdid 11,4 ja hematokrit 36. Nüüd kordus analüüsis need näidud normis. Kuid muret teevad PDW 10,9% ja lümfotsüütide tõus. Palun öelge kas peaksin muretsema ja lisauuringuid tegema? Veel palun kommenteerida D vitamiini 79,1nmol/l.

Hemoglobiin 136g/l 118-150
Hematokrit 39,8% 37,0-47,0
Leukotsüüdid 7,8E9/L 4,1-9,4
Erütrotsüüdid 4,59E12/L 4,00-5,10
MCV 86,7fl 82,0-99,0
MCH 29,6pg 28,0-36,0
MCHC 342g/l 310-370
RDW 13,6% 10,0-15,0
Trombotsüüdid 435E9/L 150-450
Tromokrit 0,42% 0,10-1,00
MPV 9,7f/l 5,0-12,0
PDW 10,9% 11,0-20,0 ?
Neutrofiilide suhtarv 42,4% 40,0-80,0
Eosinofiilide suhtarv 1,7% 1,0-5,0
Basofiilide suhtarv 0,4% 0,0-1,0
Monotsüütide suhtarv 7,8% 1,0-11,0
Lümfotsüütide suhtarv 47,7% 20,0-45,0 ?
Neutrofiilide arv 3,3E9/L 1,50-6,70
Eosinofiilide arv 0,1E9/L 0,03-0,44
Basofiilide arv 0,0E9/L 0,00-0,10
Monotsüütide arv 0,6E9/L 0,20-0,80
Lümfotsüütide arv 3,7E9/L 1,30-3,60 ?
D VITAMIIN 79,1nmol/l 75,0

Suured tänud!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Lümfotsüütide hulga mõõdukas suurenemine on tüüpiline leid viirusinfektsiooni põdemise järgselt ja midagi halba sellest järeldada ei saa, see on organismi normaalne reakstioon.
Vit D on optimaalses koguses. Talveperioodil võite meie laiuskraadil elades võtta juurde tavaannuses D vitamiini, kuid otsest vajadust ei ole, teil ei ole hetkel D-vitamiini puudust.
Hemtoloogiline uuring on normis.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

vereanalüüs

Tere! 11k ja 18p lapse vere analüüsidest selgus, et Plt, PDW ja Eo ei ole normis, mille see võiks viidata? Kas on põhjust muretseda? Ei õnnestunud tühja kõhuga verd anda.
Plt 616 E9/L 150-450

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kindlasti ei ole vaja muretseda eosinofiilide arvu pärast, see on normis, tegelikud normiväärtused on 0,02 - 0,4. Samuti ei oleks madalam eosinofiilide väärtus patoloogilise tähendusega.
Loe edasi

Podagra proov jalast

Tänan Teid kiire vastuse eest.Küsiks juurde.Kas vedelik põlves välistab podagra diagnoosi või on
kliiniline pilt korras.Minul on tehtud põlvest MRT ja
ja jalalabast röntgen need ei näidanud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Probleem on selles, et laboratoorset uuringut liigesevedelikust saab teha ainult siis, kui liigeses on tekkinud vedelik ja seda on punkteeritav kogus. Vedelik liigesesse võib tekkida ...

Loe edasi

Ferritiini madal tase

Tere!
2019 suvel tuli vereproovist välja ferritiini madal tase (3.3). Võtsin kaks kuud Ferrum Lek´i, kuid kaks kuud hiljem kontrollides oli tase langenud veelgi (2.8). Jätkasin sama ravimi manustamist, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Jääb mulje, et hoolimata korralikust rauapreparaatide manustamisest ei ole teil õnnestunud täita oma rauadepoosid, mille kaudset hindamist ferritiin võimaldab.
Oluline info, mis ...

Loe edasi

Podagra proov jalast

Kas tehakse ka podagra proovi mis võetakse jalast.Kusihape plasmas.On pandud podagra diagnoos kuid viited sellele küsitavad.Äkki ITk või PERH.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Podagra diagnoosimisel kasutatakse kliinilise pildi hindamist koos radioloogilise uuringu ja labori uuringutega.
Kusihapet määratakse vereseerumist. Liigesevedeliku uuring on selle ...

Loe edasi

Verepaksus.

Tere. Kui ma käisin vereproovi andmas... see, mis "klaasi" sisse läks olid nagu veretükid nägid välja. Mis uuring see peaks olema, et teada saada, kas veri on paks, peaks vedelam olema? Peas käivad torked, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tavaliselt ei näe vereproov materjalina klaasis haige välja ka siis, kui näitajad on paigast ära.
Ma oletan, et kui teile tundus silmaga vaadates asi kahtlane, siis äkki oli probleem ...

Loe edasi

Vereproov

Tere!

Mul on pikemalt köha olnud ning ei taha ära minna. Arsti ka kätte ei saa. Varasemalt aneemia olnud. Sooviksin vereproovi tõlgendust.

Plt 446 E9/L 157 - 372
Pct ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Köha ja CRP väärtus 20 mg/l viitab ägedale bronhiidile, mis tõenäoliselt on viirusliku iseloomuga.
Tekitaja täpsustamiseks on võimalik teha seroloogilist uuringut verest või molekulaarset ...

Loe edasi

Kuidas hindate raua näitajaid ?

Tere Lp. Marge Kütt,
Kuidas hindate Teie raua taseme näitajaid ? Eriti ferritiini taset, kas see liiga madal ? (näidud lisatud manusena)
Kas minu näitude puhul oleks vajalik rauda lisandina ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüsis puudub viide rauapuudusele ja sellest tingitud aneemiale. Küll aga madalavõitu ferritiini väärtus annab märku sellest, et rauavarud ei ole suured. Seega igapäevaselt ...

Loe edasi

Vereanalüüsi tulemused

Tere

Paluksin Teie abi vereanalüüsi tulemustele hinnangu andmisel.

Isik: Naine, 32a, 70kg, 177cm, mittesuitsetav, alkoholi ei tarbi, ravimeid/toidulisandeid ei tarbi.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüsidest tegelikult ei selgu teie kaebuste põhjused. Rauavaeguse ja aneemia tunnused puuduvad, ainus on piiripealne MCH, mis üksinda rauavaeguse diagnoosi ei tee.
Kui teil ...

Loe edasi

Vereanalüüs, näitaja EO%

Tere!
Lapsel sai tehtud hemoglobiini kontrollimiseks vereproov.
Silma jäi ka vereproovi vastusest EO%, mis näitab, et on normist väljas.
Perearst ütles, et muretsemiseks pole põhjust.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

EO% on eosinofiilide protsent veres, mis on arvutuslik parameeter.
Kui arvutuslikes on midagi paigast ära, vaatame kindlast üldarve.
Teie lapsel on Eo 0,59 E9, mis jääb ...

Loe edasi

Mure neutrofiilide vähesuse üle

Mulle tehti kevadel 2020 hemogramm ning nüüd sügisel tehti uus hemogramm (enne operatsiooni vajalik). Kui kevadel oli verenäidud enamvähem piirides või väga vähe alla normi, siis nüüdse vastuse järgi näidud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie vereanalüüsis esineb tõesti mõõdukas neutropeenia ja leukopeenia. Ei saa eitada, et selle foonil on suurem oht infektsioonidesse nakatumiseks ning ka võimalus, et põdemine tuleks ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: