Hemotoloogilised uuringud_näitajad paigast ära 12.10.16 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere,

Pöördusin ootamatu alaseljavaluga (nimmepiirkond, sabakont ja tuharad), mis ka alakõhtu ning hiljem vasakusse jalga kiirgas, arsti poole. Arst tegi vereproovi ning eile mainis tulemuste põhjal, et põletikulisi näitajaid ei ole, kuid hemoglobiin madal ning peaksin tarvitama lisandina rauda juurde. Seljast tehti ka röntgen, mis oli korras (ka seal ei olnud põletikulisi näitajaid). Palavikku pole, väsimust ka mitte.

Nüüd küsisin aga vereproovi välja ning osad sealsed näitajad teevad murelikuks. Mida arvata sellistest tulemustest:
* hemoglobiin 109 g/L
* hemogrit 35,4 %
* leukotsüüdid 3,0 E9/L
* MCV 77,0
* MCH 23,7
* MCHC 308
* RDW 16,8 %
* Neutrofiilife % 39,7
* Lümfotsüütide % 48,2
* Neutrofiilide abs arv 1,2 E9/L

Ülejäänud näitajad on kõik normi piires. Kliinilise keemia uuringud tehti ka ja need on ka võib isegi öelda, et ideaalses korras.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Teil on hemoglobiin alla referentspiiri (nn.normi), samuti on madalam MCV, MCH ja MCHC, mis koos viitavad rauapuudusest tingitud aneemiale, kus punaverelibled on väikesed ja sisaldavad vähem hemoglobiini. RDW on arvutuslik parameeter ja erilist tähendust ei oma, antud juhul toetab rauavaegusaneemia diagnoosi.
Valgevere osas on leukotsüütide arv madalam ja väike kalle lümfotsüütide osakaalu suurenemise osas. Eraldi patoloogia see ei ole, ei saa välistada, et teil on WBC hulk loomu poolest madalam. Kui teate varasemate analüüside põhjal, et see nii pole, siis on võimalik hiljutine viiruse põdemine. Vereproovi võiks ka korrata 3-4 nädala pärast, saaks hinnata, kas WBC arv on suurenenud ja kui olete tarvitanud vahepeal rauda, kas RBC, Hgb ja MCV väärtused on paranenud.

Seljavalude kaebusega se vereleid ilmselt seotud ei ole.
Nahasügelus võib olla lihtsalt sümptom. Kui allergiaravimid toovad leevendust, siis võib olla tegemist mingit liiki ülitundlikkusega küll.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Labori tulemused.

Tere, kas Te saaksite mulle lahti seletada manusesse lisatud vereanalüüsi vastuse. Kas peaksin muretsema?
Aitäh

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kõrvetiste diagnostika ei ole tegelikult laboratoorne. Enamasti on tegemist reflukshaigusega, mida saab diagnoosida gastroenetroloogi juures teiste võimalike haiguspõhjuste väljalülitamisega ...

Loe edasi

Monotsüütide kõrge suhtarv

Tere!

Lasin teha vereanalüüsi enne reisi troopilisse piirkonda. Analüüsi tulemused paistsis korras olevat, ainult monotsüütide suhtarv oli kõrge.
Lisasin pildina ka kõik näitajad.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Monotsüütide absoluutarv on teil korras, seega tegelikult on kõik rakkude fraktsioonid referentspiirides. Monotsüütide suhtarv on arvutuslik parameeter ja ainult selle referentspiiridest ...

Loe edasi

Lapse hemogramm

Tere

Kohe 6.aastasel lapsel hemogramm korrast ära. Esimese hemogrammi tegime 9.01.19 ja seal olid juba näitajad paigast ära . Just eosinofiilid. Selle kuupäeva seisuga olid näidud sellised ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Eosinofiilia on lapsel tõesti olemas. Esimene valik on parasiithaigused. Kuigi 3 korda oli sooleparasiitide uuring negatiivne, siis pole välistatud, et lapsel on siiski parasiit, mida ...

Loe edasi

Ferritiini tase 1091

Tere

Üritan lühidalt kirjutada.
06.11.18 avastati gastriit. Tehti kümme päeva helicobacteri kolmikravi.
Võtsin 2,5 kuud controloci. Alates oktoobri lõpust keel valge katuga, lõhenenud ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Ferritiini suurenenud tase võib viidata infektsioonile, kuna ferritiin on muuhulgas ägeda faasi valk. Ehk oluline oleks teada, kas CRP ja leukotsüütide üldarv on korras. Välistada tuleks ...

Loe edasi

Hallitusseente tuvastamise analüüs

Tere

Minu küsimus Teile oleks järgmine - millises Eesti (Tallinna) raviasutuses on võimalik teha analüüse, et tuvastada hallitusseenete olemaolu organismis? Mis on selle analüüsi(de) täpne ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Keerukas küsimus
.Kui tegemist hallitusseentele allergiaga (IgE), siis on meil segu mx1 (A. fumigatus,A alternata,P.notatum,C herbarum). Kõik võimalik eraldi teha+ veel 2 hallitusseent ...

Loe edasi

Vereproov

Tere. Põen kopsupõletikku ja määrati kahed antibiootikumid korraga- Klacid ja furocef. 28.12 algas palavik, 31.12 läksin arstile, kes määras amoxillini ja 05.01 sain EMOs eelpool mainitud antibiootikumid. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui teil oli kopsupõletik, siis näitab haiguse paranemist ja põletiku taandumist antibiootikumravi toimel CRP langus 77>>6,6-ni.
Trombotsütoos ehk trombotsüütide hulga suurenemine ...

Loe edasi

Püsimeik

Tere!
Peale püsimeigi tegemist tekkis hirm nakkushaiguste ees. Nõela vahetamist ei näinud. Püsimegi tegija kinnitas, et kasutab ühekordseid nõelu, kuid alati võib juhtuda nt et unustatakse vahetada?!

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Loodetavasti rääkis püsimeigi tegija tõtt ja protseduuri tehti siiski ühekordsete vahenditega. Aga valvsus oma tervise suhtes ei ole kunagi ülearune.
Soovitav oleks teha HBsAg, ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere,
Olen 37 nädalat rase ja seoses rinnaku ja ülakõhuvalu tõttu käisin emos, kus tehti vereanalüüsid, valvearst ütles, et analüüsid korras ja määras kuni sünnituseni omeprasooli maorohu, et kaebused ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Rinnaku-ja ülakõhuvalu põhjuse diagnoosimine 37.rasedusnädalal on tõesti keeruline. Kui anamneesis on reflukshaigus, siis on tõesti üsna tõenäoline, et raseduse lõpus suurendab vaevusi suurenenud ...

Loe edasi

Vereanalüüs

tere
Tegin Synlab terviseriskipaketi. Kaks näitu on korras ära, kas peaksin muretsema? Ei tea, et oleks põletikku kusagil. Natuke on aeg-ajalt nohu ja kurk tiba tundlik. Saatsin ka näidud.

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on minimaalne leukotsütoosi suurenemine neutrofiilide arvelt. CRP väärtus samas suurenenud ei ole.
Muutused on väga väikesed, seega põletikku kahtlustada nenede alusel ei ole ...

Loe edasi

Verenäidud

Tere!
Olen hetkel 35 nädalat rase. Tähtaeg on järgmisel kuul. Käisin andsin synlabis vereanalüüsi, seoses hemoglobiini languse tõttu, mis varasemalt oli 104, kuid praeguses analüüsis 112 tõusnud, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil esineb vähene aneemia, mis on raseduse puhul tavaline. Raseduse ajal suureneb rauavajadus ning aneemia on kerge tekkima. Kuna mainite, et ka enne rasedust oli teil hematikritt madal, ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi