Veresuhkur 20.08.19 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere! Oli võimalus mõõta veresuhkru näitu ja selgus, et see on 6,8. Isa oli diabeetik ja ise olen 39-aastane mees. Kas peaksin olema murelik? Mõõtmine toimus kell 12 päeval, olin söönud paar tundi enne näidu mõõtmist. Olen kuulnud, et kuskil saab mõõta ka pikema perioodi veresuhkurt. Kas laboriteenust saab ilma perearsti suunamiseta ka kasutada? Olen kuulnud, et perearstid teevad proove vaid siis kui viimane häda käes. Olen tänulik!

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kuna teil esineb perekonnas diabeeti ja teil on ühekordselt mõõdetud kõrgenenud veresuhkru väärtus, siis on kindlasti põhjust seda kontrollida.
Esmalt tuleks teha tühja kõhuga hommikul veresuhkru väärtus ja kindlasti oleks mõttekas teha juurde ka glükohemoglobiini analüüs, mis näitab keskmist veresuhkru väärtust viimase 3-4 kuu jooksul.
Neid analüüse saab ka ilma perearsti saatekirjata yeha näiteks ka meil ITK- s. Analüüsid maksavad 1.19 ja 5.80 eurodes.
Verd saab anda Ravi 18 E-R- 7.30 - 18.00 ja L 9.00 - 12.00 kab 247 Ravi tn. 18 (Silmakliinik).
Kui analüüsid tehtud, saab kokku leppida verekabineti assistendi juures ka laboriarsti konsultatsiooni, mis on tasuta.

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Kõrge monotsüütide arv

Tere! Mees tegi tervisetesti ja monotsüütide arv ja suhtarv on mõlemad normist kõrgemad, samuti oli hemoglobiin pisut normist kõrgem ja eGFR normist madalam. Ta ei ole hiljuti ühtegi viirust põdenud. Kas ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

Tänan küsimuse eest!

„Normivahemik“ on saadud võrdlusgrupi isikute tulemuste põhjal, kuid võrdlusvahemikku ei ole võetud tervete isikute keskmistest tulemustest väga erinevaid ...

Loe edasi

Analüüsi vastus

Kas allpool toodud Epstein Barr viiruse analüüsi tulemustes võiks olla mingi seos soovimatu kaalulangusega, mis on põhiline murekoht. Lisaks võiks nimetada häiritud öist und, sagedast külmatunnet, juuste ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

Tänan küsimuse eest!

Epstein-Barr viiruse vastaste antikehade analüüside tulemused viitavad eelkõige läbipõetud infektsioonile, täpsemat infektsiooni määratlust nende analüüside ...

Loe edasi

lapse verenalüüs

Tere.
Tegime täna korduva vereanalüüsi pojale, sest lapsel oli juuni lõpus seiklusrikka päeva õhtuks tugevam nõrkuse hetk koos kahvatumise
( huuled sinised ) ja kerge jala tõmblusega. Käisime ...

Liisa Kuhi

Vastas dr Liisa Kuhi

Tere!

Aitäh kirja eest!
Teie poja vastuses olev kommentaar on mõeldud labori poolt raviarstile ja tähendab tehnilist märkust proovimaterjali kohta. Vereproovi nõrk hemolüüs võib tekkida ...

Loe edasi

Kas vereanalüüsist saab välja lugeda milles on minu tervise probleem?

Tere
Probleem on liigestes nn kirvendav tunne labajalgades ja randmetes, mis ei lase öösel magada ja päeval tööd teha. Kas võiksite lahti seletada vereproovi tulemused? Mingit diagnoosi pole siiani ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vaatasin üle Teie vereproovide tulemused.
Vereanalüüside tulemustes kõrvalekalded puuduvad. Saan aru, et teid on uuritud reumatoidartriidi ja podagra välistamiseks.
Kirvendav ...

Loe edasi

Küsimus seoses vereprooviga

Tere,

Lasin öiste jalakrampide tõttu synlabis oma vitamiinivarusid kontrollida, tulemused olid sellised:

Vitamiin B12 403 (Ref: 156 - 672 pmol/l)
Vitamiin D (25-OH) 40.6 (Ref: ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kõigepealt tuleb öelda, et terve inimese vitamiinide ja mineraalide kontrollimine laboratoorselt ei ole väga tõsiseltvõetav tegevus. Põhjuseks on organismi omadus säilitada oma mikroelementide ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere,

palun kommenteerida minu 22.07.2019 tehtud vereanalüüsi tulemust, täpsemalt kahte näitajat PDW (eriti teeb muret) ja D vitamiin veres-

Tänan

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kuna mul puudub info teie tervisesesundi muude näitajate ja esinemvate kaebuste kohta, siis saan kommenteerida ainult tehtud uuringut.
PDW on arvutuslik parameeter vereanalüüsi ...

Loe edasi

Verenäidud

Mida annab lugeda nendest vereproovidest mis on tehtud 3 kuu jooksul. Eo, Ig, Mono, RdW-CV, WBC langus ?

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Kui lähtuda ainult vereproovi kohta esitatud küsimusest, siis Eo, Ig, Mono ja WBC näitajad on täiesti normi piirides ja RDW-CV on seda parem, mida väiksem number, seega pole ka siin midagi ...

Loe edasi

Hüübimisfaktorid

Tere

Pärast operatsiooni (mandlilõikus) avanes pikaajaline veritsus. Kiirabis ja perearstil tehtud analüüsid näitasid järgmist;
P-PT-INR – Protrombiini aeg- rahvusvaheline normitud suhe ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Pikenenud APTT võib viidata mitmetele probleemidele, ka teatavatele hüübimisfaktorite puudusele.
Kuna teil oli ka enne operatsiooni pikenenud APTT, samuti esines operatsiooni järgselt ...

Loe edasi

Lümfotsüüdide suhtarv kõrge.

Oskate lahti seletada seda et lümfotsüüdide suhtarv on üle normi? Nimelt on mul aastast 2015 kuni siiani selle näit olnud pidevalt üle normi. Norm on 20-40%, aga minul pidevalt sinna 50 piirimaile. Sellega ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Lümfotsüütide suhtarvu muutus ei ole tavaliselt haiguslik. Kindlasti tuleks vaadata, kas lümfotsüütide absoluutarv jääb referentspiiridesse. Kui jah, siis on kõik korras. Suhtarv on nii ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tere
Andsin vereanalüüsi seoses sellega, et esines öist higistamist,uimasust ja väsimus ja peavalusid. Lisasin ka faili tulemustest. Normist väljas oli WBC 10,5 (norm kuni 9,3), neutrofilid 8 (norm ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teie näitajad on 5 kuu jooksul laboriarsti pilgule stabiilsed, väikesed kõikumised on täiesti normaalsed.
Nn. "norm" kätkeb endast 95% elanikkonna keskmist, 5% inimestest jäävad ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi