Vereproovi tulemuse tõlgendus 19.06.23 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Kas antud vereproovi tulemustest loeb välja, miks viimase 3 kuu jooksul olen haigestunud nii tihti (iga kuu 1 korra)?
Uurisin netist natuke toidulisandite kohta ja tellisin endale metüülkobalamiini, Betaine HCl + Pepsiini kombineerituna ja D-vitamiini. Hetkel pole neid manustama hakanud. Olen praegugi viiruse küüsis, haiguslehel. Köha ei taha kuidagi taanduda. Uue vereproovi peaksin andma neljapäeval.

Arst vastas:

Marge Kütt

dr Marge Kütt

Laborimeditsiini arst

Põhja-Eesti Regionaalhaigla

Tere

Kahjuks ei ole vereanalüüsi enda tulemust lisatud.
Enamasti vereanalüüsi põhjal ei saa välja lugeda haigestumise põhjusi, kui just ei ole tegemist väljendunud aneemiaga ehk verevaegusega.
Vitamiinid ja tervislik toit on alati hea taust paranemiseks. Sagedased põdemised on vahel hooajalised, tuleb mitu järjestikust kerget viirushaigust, mis inimest kurnavad.
Kui aga selline asi on esmakordne teie puhul, pole põhjust immuunpuudulikkust vms kahtlustada. Loodan väga, et päike, soe ja saabuv suvi toovad lahenduse. Vereproovi kordamine on aga igati põhjendatud.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

ANA IgG (IIF) Positiivne

Tere. Mul on sagedased liigesevalud, samuti pidev väsimus. Pool aastat tagasi algas silma keratiit – viiruste ja infektsioonide testid osutusid negatiivseks, kuid vaatamata ravile tuleb keratiit pidevalt ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

ANA on teil positiivne, kuid ANA muster ei ole diagnoos ja nn midbody on ebaspetsiifiline muster süsteemse skleroosi koha pealt. Ehk teil tuleks suhelda arstiga, kes teile selle uuringu ...

Loe edasi

Vereproovi tõlgendus.

Tere,
kas on võimalik anda vastust vereproovi kohta .. tehtud vahetult enne Bartholini näärme tsüsti eemaldamist.
Muret teeb maksa all ebamäärane tunne. Taotlen perearstilt saatelehte sisehaiguste ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Tegemist on referentspiirides ehk normis oleva hematoloogilise uuringuga. Uuring tuvastab, et teil ei ole väljendunud aneemiat ega ägeda põletiku tunnuseid leukotsütoosi alusel.
See ...

Loe edasi

Vastus

võtmise aeg Materjal Analüüs Tulemus Ühik Referentsväärtus Kuva
lisainfo *
02.05.2023 09:06 Seerum
CRP
10 Positiivne

Proovinõu ID: 21028999

Tervishoiuasutus: ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan teie küsimusest aru nii:
CRP - põletiku näitaja, väärtus 10 on küll üle referentspiiride, kuid midagi haiguslikku see veel ei tähenda, selleks on näit madal.
ANA - leitud ...

Loe edasi

Analüüside vastused

Tere, kas minu verepilt on korras?


WBC
5.45 E9/L 4.1-9.7
Tulemuse tõlgendus:
RBC
4.75 E12/L 4.1-5.2
Tulemuse tõlgendus:
Hb
117 g/L 121-150

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Jääb mulje, et teil võiks olla kerge rauavaegusaneemia. Viimase kinnitamiseks või välistamiseks võike lisada ferritiini ja CRP uuringud.

Lugupidamisega
Marge Kütt

Loe edasi

Vereproov.

Et kas on korras vereproov või ei ole CRP

<0.40mg/l<5

Proovinõu ID: 19636563


Tervishoiuasutus: SYNLAB Eesti OÜ(11107913)

Hindamise aeg: 03.11.2022  ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Vereanalüüs nagu iga teinegi meditsiiniline uuring algab näidustustest ja kaebustest ehk millisele kliinilisele küsimusele vastamiseks sellised uuringud valiti.
Teie uuringute valikut ...

Loe edasi

Vereräige

Nimelt lapsel võetud vereproov on hetkel näidud näidanud mõned kõrged mõned madalad kuid tahetakse teha 2 nädala pärast uuesti.küsimus on mis asi see vereräige on ja kas nende labori tulemused mis tulid ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Vereproovi peaks kindlasti kordama, et välistada verevõtust tingitud juhuslikke näitajaid.
Saan aru, et tegemist on väikelapsega ja seetõttu on vereproovi võtmine tehniliselt keerukam ...

Loe edasi

Vereanalüüs ANA IgG tiiter

Vereanalüüsis on ANA IgG tiiter 1:320 midbody helendus. Referentsväärtus <1:100. Tulemuse tõlgendus: Helendus harva esineb süsteemse skleroosi ja Raynaud sündroomi korral. Patsient vajab kliinilist ja ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Midbody leid ANA mustris ei ole kindlalt haigusseoseline ja selle alusel süsteemset skleroosi ega ühtegi muud autoimmuunhaigust ei diagnoosita. Seega täiendavad uuringud ei ole vajalikud. ...

Loe edasi

Vereanalüüs ANA IgG tiiter

Vereanalüüsis on ANA IgG tiiter 1:320 midbody helendus. Referentsväärtus <1:100. Tulemuse tõlgendus: Helendus harva esineb süsteemse skleroosi ja Raynaud sündroomi korral. Patsient vajab kliinilist ja ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

ANA midbody on üsna ebaspetsiifiline leid ja ei kinnita tegelikult autoimmuunse haiguse olemasolu. Konkreetse labori tõlgendus tähendab, et selliste haiguste puhul on leitud sellist helendust, ...

Loe edasi

COVID -19 ANTIKEHAD

Tere!
Mulle on arusaamatu analüüsi COVID -19 antikehade tulemus. Põdesin kergelt. Analüüs tehtud 4 nädalat peale haigestumist. Olen kuulnud, et inimesed räägivad tuhandetest antikehades.
Kuidas ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on põdemise järgselt tuvastatud positiivsed antikehad ja kõik on hästi. Antikehade numbriline vastus sõltub eelkõige kasutatavast laboritestist, seejärel organismi immuunsüsteemi ...

Loe edasi

Borrelia IgG ja IgM tulemuste tõlgendus

Tere
Sooviksin küsida Teie arvamust vereanalüüsi tulemuste osas (lisatud) seoses kahtlusega puukborrelioosi nakatumises.
Sain 15. augustil 2015 hammustada hüppeliigese piirkonnas tuvastama ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Puukborrelioosi diagnoos on tõesti keerukas ja ka teie juhtumi puhul võib olla tegelikult vastus nii jah kui ei.
Mis räägib võimaliku puukborrelioosi nakatumise poolt: hammustuskoha ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: