Mida tähendab MCV ja MCHC ja S-AOS 29.11.05 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Tere!
Mul on pidevad kaelavalud (radikuliit?). Saadeti röntgenisse, tehti vere ja uriini analüüs. Nüüd sain tulemused kätte-need ei näitavat midagi aga normist kõrvalekalle on :
1)vere hematoloogilisel analüüsil analüüs MCV- 81,6 fL (norm 83,0-101,0) ja aNALÜÜSIL mchc- 357 g/l ( norm 315-345).Mida see tähendab ja näitab?
2) vere biokeemilisel uuringul analüüs S-AOS on 236 IU/mL (norm

Arst vastas:

dr Jüri Laasik

Laborimeditsiini arst

HTI Labor, Tallinn

Tere,
Teie poolt küsitud näitajad on erütrotsüüte e. punaliblesid iseloomustavad suurused ja esimene (MCV) näitab erütrotsüüdi keskmist mahtu ja teine keskmist hemoglobiinisisaldust erütrotsüüdis. Mõlemad on arvutuslikul teel saadavad tulemused ja nii väikeste muutuste korral, nagu Teil toodud ei oma olulist tähendust.
ASO (antistreptolüsiin-O) tiiter näitab aga kas põetavat või hiljuti põetud strptokokknakkust (lihtsamaks näiteks kurgumandlite põletik e. tonsilliit).
Meie labori norm on 200 IU/L ja 236 on üldiselt väga väike tõus, mis tõesti võib peegeldada mingit hiljutist külmetust.
Tervitades
Jüri Laasik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

vereanalüüsi vastus

Tere!
Käisin andsin 5 osalise hemogrammi ja mõned näidud on normist väljas ja olen väga mures. Saadan teile oma näidud .
hemoglobiin 125/gl ref väärtus 118-155
hematokrit 36,7 ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teile murettegevate näitajate kohta võiks öelda järgmist: hematokritt on normi alumisel piiril, hemoglobiin aga normis. See tähendab, et aneemiat teil diagnoosida ei saa. Ka on teie erütrotsütaarsed ...

Loe edasi

Hemotoloogilised uuringud_näitajad paigast ära

Tere,

Pöördusin ootamatu alaseljavaluga (nimmepiirkond, sabakont ja tuharad), mis ka alakõhtu ning hiljem vasakusse jalga kiirgas, arsti poole. Arst tegi vereproovi ning eile mainis tulemuste ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Teil on hemoglobiin alla referentspiiri (nn.normi), samuti on madalam MCV, MCH ja MCHC, mis koos viitavad rauapuudusest tingitud aneemiale, kus punaverelibled on väikesed ja sisaldavad ...

Loe edasi

lapse kliinilise vere analüüs

minu lapsele, 1.8 kuune poiss, tehti seoses viirusinfektsiooniga kliinilise vere analüüs. kust võiksin leida temavanuse lapse analüüside referentsväärtused?arst (õigemini asendusarst)analüüsi vastust ei ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kuna selliseid küsimusi on kogunenud hulgaliselt, siis selgitan lähemalt, kuidas peaks asjade käik normaalselt olema.
1. te annate vereanalüüsi (kas perearsti juures, polikliinikus, laboris ...

Loe edasi

vereanalüüs

Tere! Olen 36 a. naisterahvas. Vereproovi tulemuste näitudes olid mõningad väikesed kõrvalekalded. Kirjutage palun mida need tähed tähendavad ja kas mul on põhjust muretsemiseks.
MCV 75,8 fL (norm.81-96)

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Sellel teemal on palju vastuseid eespool. Võin siiski öelda, et järgmine kord võite julgesti seletust küsida kas arstilt, kes Teile analüüsi määras või laborist, kust Te vastuse saite. ...

Loe edasi

Vereanalüüs

Tegemist on 34 aastase naisterahva analüüsi tulemusega. Kas on põhjust muretsemiseks?
HGB 116 HCT 35,5 Leuk. 4,0 Erütr. 4,04 Trombots. 254 Lümfots.% 43,6 Neutr.% 48,4 Mix% 8,0 MCV 87,9 MCH 28,7 MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Erilist põhjust muretsemiseks ei ole. Hemoglobiin võiks kõrgem olla ja seetõttu soovitan mõne aja järel uus analüüs teha. Kui on märgata langustendentsi, tuleks uurida selle põhjust.
Lugupidamisega
Loe edasi

Vereanalüüsi tõlgendamine

Tere,

oleksin südamest tänulik, kui leiaksite aega kommenteerida mu vereanalüüsi tulemust:
WBC 7,1
RBC 4,57
HGB 133
HCT 39,3
MCV 88,0
MCH 29,1
MCHC ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Teie vereanalüüs on täiesti korras, ainult järgmine kord teete asja lihtsamaks, kui lisate ka oma soo ja vanuse.

Tervitustega
Jüri Laasik

Loe edasi

veri

Mida näitab vereanalüüsis näit MCHC, ehk siis mis see MCHC on?

Vastas dr Jüri Laasik

MCHC e. punaliblede keskmine hemoglobiinisisaldus (Mean Corpuscular Hemoglobin Concentration). Kasutatakse kompleksis koos teisi punaliblesid iseloomustavate indeksitega. Iseseisva analüüsina ei oma tähtsust.
Loe edasi

analüüsi erinevus?

Kumb analüüs on tõene ja miks tekib selline erinevus?
Käisin 22.veebruaril Tartus hematoloogi juures ja õhtul sattusin valudega Maa
riamõisa haiglasse.
Luunini ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Vereanalüüs võib päeva jooksul oluliselt muutuda, seda nii vdeliku tarbimise kui füüsilise koormuse tõttu., seepärast püütaksegi võrrelda sarnastes tingimustes tehtud analüüse. Vaadates neid ...

Loe edasi

Verepilt

Soovin teada, mida tähendab verepildis tähtede kombinatsioon MCV.Ja kui palju on MCV normväärtus.Võimaluse korral palun kogu verepildi normväärtusi.

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

MCV e. mean corpuscule volume on punavereliblede keskmine maht, mis on oluline teada verehaiguste korral. Tavainimesele ei ütle see üksikanalüüsina midagi, tema väärtust peab hindama ...

Loe edasi

Vere hüübivus

Tere, dr Laasik
Käisin kevadel ninaoperatsioonil (septoplastika) ja seejärel nina veritses väga tugevalt.Nüüd leiti,et on vajalik kordusop (pansinusitis polyposa).
Vereanalüüsi näit trombotsüütide ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere Tiina,
Nende andmete põhjal on Teie vereanalüüs absoluutselt korras. Aja ja ruumi kokkuhoiu mõttes ei hakka referentsväärtusi siis tooma, kuid võin öelda, et kõik Teie poolt esitatud väärtused ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi