HGB langus LYM tõus 03.05.05 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

tervist mul on selline mure et mul oli sel aasta veebruaris HGB tase 175 ning LYM 19.0. Põen hetkel kroonilist mandlite põletikku (ASO 750) ning selle kahe kuuga on mu HGB tase langend 155 ning LYM 35 kas on põhjust muretsemiseks .Perearst küll ütleb et muretsemiseks pole põhjust ,kuid verepilt muutund suhteliselt palju minu meelest?

Arst vastas:

dr Jüri Laasik

Laborimeditsiini arst

HTI Labor, Tallinn

Tere,
Nende tulemuste hindsamisel usaldage oma perearsti.
Tervitades
Jüri Laasik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Vereanalüüsi tulemuste interpreteerimine

Tere,

Lasin teha tasulise hematoloogilise uuringu, et kontrollida hemoglobiini taset (varasemalt sellega probleeme olnud ehk liiga madal). Uuringus on aga välja toodud veel rida näitajaid, ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere!

Teie hemoglobiini tase on 2 korral olnud referentspiirides ehk normis, samuti on normi piirides erütrotsüütide indeksid (MCV, MCH). Põhjust kahtlustada algavat aneemiat hetkel ei ole. ...

Loe edasi

PLT

Tere!
2,5 nädalat tagasi oli mul günekoloogiline avatud lõikus, mille järel tekkis põletikumarkerite tõus. Sain 7-päevase antibiootikumiravi. Haiglas peale oppi süstiti ka 4 päeva verevedeldajat. ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et peale operatsiooni olid trombotsüütide arvud normi piires. Kuna opi ajal ja selle järgselt tilgutatakse inimestele vedelikke veeni, siis hoitakse sellega veremaht normi piires. ...

Loe edasi

Vereanalüüside tulemused

Tere

Lapsel (poiss, sel hetkel oli 1.5a, nüüd 2aastane) diagnoositi märtsis EpsteinBarr viirus.
Pärast seda oleme jantinud vereanalüüsidega, kuna ka hemoglobiin oli madal.
lisan ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Saan aru, et lapsel oli probleemiks Epstein-Barri viiruse (infektsioosne mononukleoos) põdemise järgne rauavaegusaneemia? Ja ta on ravi saanud rauapreparaadiga?
Tegelikult on ju ...

Loe edasi

körge hemoglobiin

Tere! Olen 45a.naine.Mureks on körge HGB 160-175,mis on kestnud palju aastaid.Olen kuulnud,et see pole eriti hea,kui on nii körge.Mis tagajärjed sellel vöivad olla?Kas asperiini vötmine aitab HGB taset ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,

Kõrge hemoglobiini sisaldusega kaasneb sageli ka punavereliblede e. erütrotsüütide arvu tõus. See omakorda muudab vere viskoosseks e. "paksuks", mis võib teatud olukordades olla versoone ...

Loe edasi

vereaänalüüs muutub kiirelt!

tere on selline mure et vähem kui kuu ajaga on verepilt kapitaalselt muutund .
14.04.05 tehtud vere analüüsi näitajad! Anti -O-streptolüsiin 955,
c reaktiivne valk 5,reumafaktor 17,settereaktsioon ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Kui teil on diagnoositud mandlite põletik, siis tuleb see välja ravida ja küll te näete, et ka analüüsid normaliseeruvad. Verehaigust ei saa nende tulemuste järgi küll diagnoosida.
Tervitades
Loe edasi

Hgb

Kas organismis on mingeid aineid puudu kui Hgb on 10,3 ja erüütrotsüüt on normist (31 -36) väiksem 26 ? Nahal on nööpnõela torkimist meenutavad tulipunased verevalumid, mõned on ka suuremad ja veidi kõrgemad? ...

Vastas dr Jüri Laasik

Tere,
Iseenesest ei ole 10,3 e. 103 g/L hemoglobiini jaoks veel katastroofiline langus, kuid ärevaks peaks tegema küll. Eriti kui sinna lisandub punase vere liblede väiksus. Seda seisundit nimetatakse ...

Loe edasi


Vaata kõiki nõustamisi