helicobacter pylory 15.12.04 / Laborimeditsiin

Külastaja küsib:

Mis keskkonnas ta pesitseb ja kuidas ta võib sattuda näiteks minu mao limaskesta,tekitades seal põletikke?Kuidas tema olemasolu seal kindlaks teha?

Arst vastas:

dr Jüri Laasik

Laborimeditsiini arst

HTI Labor, Tallinn

Tere,
Osa sellest küsimusest on küll adresseritud rohkem gastroenteroloogidele, aga püüan vastata. HP on bakter, kes pesitseb maos, nagu Te ka ise õieti küsimuses märkisite. Kuna mao-sooletrakt on avatud süsteem, siis siseneb HP Teie organismi tavaliselt suu kaudu.
Lihtsaim viis olemasolu väljaselgitamiseks on veres määrata HP-vastaste antikehade olemasolu. Seda tehakse ka meil, HTI Laboris, Hiiu 44 Tallinn.

Lugupidamisega
Jüri Laasik

Kas see arutelu oli kasulik?

Nõuanded teemal: Laborimeditsiin

Millises keskkonnas pesitseb Helicobacter?

Millises keskkonnas siis pesitseb HP ja kuidas on võimalik sellise bakter endale saada, mitte et ma seda nii tahaks, kuid siiski sain sellise kätte:) (mainin siin ka igaks juhuks,et töötan Farmis ja elan ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere
Saan nii aru, et küsimuse põhjustas bakter nimega Helicobacter pylori? Bakter elutseb seeteraktis ja ta esineb ca 10-20% inimestest, arengumaades ka kuni 80%. Probleemiks muutub tekitaja siis, ...

Loe edasi

Kõrge B12

Pojal on kaksteistsõrmiksoole haavand. Helicobakter on natuke üle normi.
Aprillis 2012 tehti gastriskoopia ja vereanalüüs. Oli kõrge C-reaktiivne valk (S-CRP) - 15 (norm vist alla 5).
20.novembril ...

Marge Kütt

Vastas dr Marge Kütt

Tere

Internetist hangitud teadmisi ei saa alati päris valeks kuulutada, aga nende põhjal kedagi diagnoosida või veel vähem ravida ei soovita ma kindlasti kellelegi.
Aga teie probleemist.
Loe edasi



Vaata kõiki nõustamisi

Ei saanud vastust? Küsi arstilt: